annonce
Pigerne skal på banen
Værebro-Boldklub-03-33-15.jpg
Helle Sørensen er i sit es, når hun er i nærheden af og meget gerne inde på en fodboldbane, som hun var det, da VB 1968 var med i fodboldskolen for 14 dage siden. Foto: Kaj Bonne.
Kvindelig ungdomsformand i VB 1968 er klar til at skrue op for ambitionerne

Helle Sørensen skal lige være færdig med sin uddannelse som sociale- og sundhedshjælper. Når det er klaret til foråret, er hun klar til at sætte skub i både pigefodbold og kvindefodbold i VB 1968 i Værebro.
-Jeg blev vist bidt af en gal fodbold, da jeg som 6-årig første gang var til træning i Høge Gladsaxe Idrætsforening og havde formanden Allan Petersen som træner, siger 26-årige Helle Sørensen.
Hun har været lidt omkring i både de lokale klubber Femina og AB og uden for kommunens grænser.
-Lige nu holder jeg pause. Dels skal jeg passe uddannelsen, dels er der også mine børn. Ida på syv år er oplagt et emne til at være med, når vi går i gang med at stable pigefodbold på benene til den tid, siger Helle, der også har en dreng på 15 måneder, så han må vente nogle år.
Hun blev udnævnt til ungdomsformand i november, fik overrakt en buket blomster oppe i sportshallen på vantårnsvej, og så var hun klar til at gå i gang med at få fart i ungdomsafdelingen, der lige nu tæller et 11 mandshold og et 8 mandshold i U 15 og et 8 mandshold hos U 13-drengene.
Og så har vi nogle små drenge, der kommer og spiller, fortæller helle Sørensen.
I tiden som aktiv var hun målmand. Og hun løb ind i nogle skader, der virkelig ville noget. I en kamp blev hun først trådt over nogle finger, der i en ruf svulmede op til dobbelt størrelse. Og så blev hun stemplet på knæet, så knæskallen kom til at sidde som den gjorde hos Henrik Andersen i EM-semifinalen mod Holland i 1992.
-Det gjorde vanvittigt ondt, mindes Helle, der dog ikke har mistet troen på, at hun godt kan komme i gang igen. For fodbold er sjovt.
-Jeg hjælper også til som træner. Jeg har B1 og B2-kurset og så har jeg også taget M1 og M2, så jeg kan bruges som målmandstræner, så jeg har travlt med at hjælpe en af U15-målmændene, fortæller Helle
Der er også planer om, at hun skal tage dommereksamen, så hun kan hjælpe til i klubben ved diverse kampe.
Da VB 1968 for nylig holdt sin Get2 fodboldskole i samarbejde med DBU, var hun naturligvis også involveret.
-Og det har kastet nogle medlemmer af sig. Nu vil jeg tage ud og besøge både Skovbrynet Skole og Bagsværd Skole for at få fat på nogle piger, så de kan være med, når vi skruer op for blusset til foråret, siger Helle, der sagtens kan se sig selv på posten i lang tid. For det er sjovt at få tingene til at fungere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top