annonce
Retten til at være usund
Gladsaxedagen-36-35-15.jpg
Gladsaxe Kommunes sundhedspolitik var til diskussion

– Hvis jeg vil spise pomfrit, så gør jeg det. Jeg vil ikke løbe tre gange rundt om Bagsværd Sø, fordi nogle siger, at jeg skal gøre det. Og jeg spiser lige så meget brun sovs, som jeg vil. Det skal ingen politikere blande sig i, sagde borgeren Frank Dahlgaard, der ikke glemte at fortælle, at han repræsenterede Liberal Alliance, da konferencier Huxi Bach gav debatten fri på Borgercafeen på Gladsaxedagen. Frank Dahlgaard forbeholdt sig retten til at være usund uden politisk indblanding.
Susanne Palsig (F) svarede til både Frank Dahlgaard og publikums morskab: – Der er borgere vi ikke kan nå!
Anledningen var ”debat om sundhed med dig, dit byråd og Huxi Bach”. Frank Dahlgaard synes ikke, at politikerne skal blande sig i borgernes sundhed i det omfang, som borgmester Karin Søjberg Holst (A) har lagt op til i kommunens sundhedspolitik frem til 2018. De tre principper i sundhedspolitikken går på, at det er et fælles ansvar; at det er for alle samt at mere af det virker.
Ebbe Skovsgaard (V) og Kristine Henriksen (A) mente, at politikerne netop skal informere og motivere, så borgeren selv kan sætte ind. Lars Abel (C) beroligede sin gamle partikammerat Dahlgaard: – Vi skal nok hjælpe dig, når du har spist for mange pomfrit! Lars Abel vidste også, at Frank Dahlgaard rent faktisk løb rundt om Bagsværd Sø, men han forstod Dahlgaards pointe.
Flere andre emner kom for dagen. Blandt andet de stigende tandlægeudgifter for især de ældre. Der blev også diskuteret ”Gladsaxeliv” og klimabevidste valg mellem andre byrådsmedlemmer og borgerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top