Skat holdes i ro
Gladsaxedagen-02-35-15.jpg
Gladsaxedagen et forrygende tilløbsstykke

Folk kom og gik, og mange blev der i mange timer. Der var sort af mennesker til koncerterne: Årets udgave af Gladsaxedagen blev en hidtil uset succes.
Det er svært at gøre besøgstallet op, men mange mente, at der fra klokken 13 og frem til Big Fat Snake havde spillet færdig, havde været over 10.000 Gladsaxeborgere forbi.
Gladsaxedagen er dagen, hvor borgmesteren præsenterer sit oplæg til det kommende budget, og holdningen er, at skatten skal være uændret.
-Der er en yderst sund økonomi i Gladsaxe, men der er også en længere række anlægsopgaver, og det er min opfattelse, at vi skal se at få løst de opgaver, så vi kan klare det selv uden senere at skulle ud på lånemarkedet, siger borgmester Karin Søjberg Holst.
Så hendes oplæg lød bl.a. på, at den kommunale udskrivningsprocent fastsæt gladsaxedagtes uændret til 23,9 procent, grundskyldpromillen holdes uændret på 23 promille, og dækningsafgiften holdes uændret på 9,6 promille.
Den gennemsnitlig likviditet i 2016 forventes at være p 674,1 mio. kr. I 2017-2019 falder den og forventes ultimo 2019 at være på 254,2 mio. kr. Alle år ligger den gennemsnitlig likviditet dermed over resultatkravet på 250 mio. kr.
-Vi har jo store opgaver som bl.a. letbanen og en renovering af Søborg Skole lige som det kan komme på tale at købe Blågård Seminarium, der lukker til sommer, siger borgmesteren.
-Vi skal bygge nyt, vi skal renovere og vi skal rationalisere, for vi sidder ikke bare på hænderne og glæder os over en sund økonomi.
-Skattelettelser vil nok blive nævn i forhandlingerne, men jeg mener at det er vigtigt at få bygget tingene, så vi ikke kommer bagud. Økonomiudvalget tager fat på debatten på sit møde i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top