Veteraner med fart på
Tennis-01-35-15.jpg
Mændene er klart i flertal mandag formiddag, men en håndfuld kvinder er også med i veterangruppen, der mødes hver mandag formiddag. Foto: Kaj Bonne.
En lille snes pensionister mødes til tennis hver mandag på Gladsaxe Stadion

Man kan sætte sig hjem i lænestolen og kukkelure, når man går på pension. Eller man kan vælge en aktiv, udadvendt tilværelse med masser af motion og sociale kontakter – der er med til at holde en ung.
En snes Gladsaxeborgere i slutningen af 60erne (den ældste er 80) har valgt den sidste løsning. Hver mandag mødes de fleste af dem de på tennisbanerne på Gladsaxe Stadion, og så spilles der doublekampe på livet løs. Det giver sved på panden, det giver motion, det fører grin og hygge med sig, og det skaber sociale kontakter.
-Reelt er vi i gang hele året. Selv om vinteren har vi spillet, når sneen er faldet. Så bruger vi lige en halv times tid på at rydde banen for sne. På den måde er opvarmningen jo klaret, siger bestyrelsesmedlem Gisle Ag, der selv er en af de flittige brugere af anlægget.
-For manges vedkommende bliver det til ekstra tennistimer i løbet af ugen, fordi de også kommer til nogle af aftentimerne. Faktisk dukker der af og til så mange op, at vi må spille efter nogle specielle regler, så der opstår en rotation af spillere på samme bane. Der findes spillere, der foretrækker at være i aktion på den måde.
-det hele er yderst uformelt. Er vi i tvivl om en bold var ude eller inde, så spiller vi den om, og nogle dueller trækker så langt ud, at vi har glemt, hvad stillingen egentlig var. Så prøver vi at regne lidt baglæns, men det er jo ikke så vigtigt, siger Gisle Ag, der for mange år siden kom fra Norges land for at læse til psykolog og blev hængende.
Nogle af veteranerne har også været i gang på den nye padelbane – der bare lige nu ikke kan bruges på grund af hærværk – men de fleste foretrækker tennis på gammeldags maner.
-Det eneste, der kan stoppe os, er regnvejr. Så bliver vi hjemme, siger Gisle Ag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top