- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

– Vi skal være på tæerne

Merete Bliddal Hytting var ikke i tvivl, da hun så opslaget. Hun søgte og fik stillingen som skoleleder på Bagsværd Skole. I tirsdags blev hun så indsat efter alle kunstens regler på en af de mest moderne skoler i Danmark. Skolens elever stod parat ved indgangen og blafrede et hjerteligt velkomst med hundredvis af dannebrogsflag.
Bare to dage senere talte vi med den ny skoleleder og spurgte nysgerrigt om, hvorfor hun efter tre år som skoleleder på Mosedeskolen i Greve skiftede til et tilsvarende job i Bagsværd: – Det var simpelt hen drømmejobbet.
Og man tror på hende, for som også siger, så er Gladsaxe i skolevæsenets Superliga – Over hele landet ved man, at Gladsaxe prioriterer skoleområdet. Kommunen praktiserer så at sige ”walt the talk”. Det mærkes tydeligt i hele organisationen, at man ønsker at lave en god skoledag for eleverne.
Den ny skoleleder nævner også de interessante ledelsesmæssige udfordringer, ligesom Bagsværd Skoles moderne og tidsvarende rammer som gør det til en glæde at møde på arbejde: – Og det er min opgave at være med til at fortsætte den gode udvikling, som skolevæsenet i Gladsaxe er inde i. Her på Bagsværd Skole leverer personalet kvalitet i deres arbejde, og jeg vil forsøge at sikre, at den gode vej fastholdes for eleverne, siger Merete Bliddal Hytting.

Faglig indsigt
Merete Bliddal Hytting styrer et ledelsesteam med fem faglige ledere. Det er en klar holdning i teamet, at de faglige ledere er med i klasserne på daglig basis. Dermed har de meget lettere ved at følge med i elevernes læring: – Det er vigtigt, at vi som ledere har et stort indblik i, hvad der foregår i klasserne, siger skolelederen. Merete Bliddal Hytting nævner også, at det for lærerne gælder om at opmuntre barnet til læring. At eleverne oplever, at de bliver bedre, når de arbejder hårdt. Lærerne skal indgyde mod i den enkelte elev: – Man skal ikke være bange for at fejle, for man kan lære af sine fejl, så man kommer videre.
Skolereformen blev indført for et år siden – og selv om omstillingsprocessen stadig er i gang, er Gladsaxe Kommune kommet godt fra start: – Gladsaxe har en skolekultur med gode rødder tilbage i tiden, men samtidig har man blikket rettet fremad, så man er klar til at gå ind i fremtiden med syvmile skridt. I Gladsaxe har der været tydelige og anerkendende politiske udmeldinger om skolevæsenets arbejde. Som eksempel på det modsatte har man i Tårnby haft nogle uheldige udmeldinger, som har skabt tvivl om opbakningen, siger Merete Bliddal Hytting.

830 elever
Indledende vil Merete Bliddal Hytting lære skolen ordentligt at kende, og hun vil forsøge at komme mere ind i udviklingen af læringskulturen. Her er de faglige lederes arbejde i klasserne en vigtig løftestang for hele ledelsesteamet.
Bagsværd Skole er tre-sporet – to årgange har oven i købet fire klasser – og har i alt 830 elever: – Det er en fornøjelse at møde på arbejde i disse flotte rammer. Vi har et godt grundlag på skolen. Vores elever er dygtige, og de har nogle interesserede forældre. Selv om vi har gode vilkår, så må det ikke få os til at slappe af. Vi skal være på tæerne – hele tiden, lyder den fra Bagsværd Skoles nye leder.
Skoleleder 02 34-15
Merete Bliddal Hytting er den nye skoleleder på fremtidens skole – Bagsværd Skole.
Foto: Kaj Bonne.