Børnemyretue på Bagsværd Stadion
Børnehaveklassedag-03-39-15.jpg
Selv om man ikke går på samme skole, så kan man sagtens holde af hinanden. Det er også en af ideerne med Store Børnehaveklasse Foto: Kaj Bonne.
Sensommersolen skinnede på alle på Store Børnehaveklassedag

Dagen for Gladsaxe Kommunes Store Børnehaveklassedag kunne ikke være valgt med større præcision. Den 16. september 2015 var en dag, hvor sensommersolen viste sig fra sin allerbedste side. Nattens pytter dampede fra formiddagen, mens kommunens seks-syv-årige hvirvlede rundt på Bagsværd Stadions arealer. En menneskeskabt myretue.
Børnene skulle løse opgaver ved en legepost, stafetpost og forhindringsbanepost. Alle steder overvåget af klassernes medbragte voksne, der bistod børnene med at komme igennem de hyggelige aktiviteter. Således var der hektisk aktivitet mellem træerne i den såkaldte ”udendørs fritræning”. Der var også opsat en fodboldbane, som kunne bruges ad hoc. Den første kamp, vi så, var tilsyneladende helt uden regler. Der var åbenbart ingen hold, og alle jagtede bolden. Men smilene var ikke til at tage fejl. Udenfor fodboldbanen sagde en pige til en dreng: – Du er dum!
Drengen spurgte måbende: – Hvorfor?
– Det er du bare! Ingen argumentation. Måske det bare er menneskekundskab.
– Store Børnehaveklassedag er blevet en tradition. Det er ottende gang dagen afvikles. Med i 723 tilmeldte børn er det en af årets større begivenheder, fortæller pædagogisk konsulent Guy Rubaudo fra Sportsudvalget.
Meningen med Store Børnehaveklassedag er, at de nye børnehaveklassebørn lærer hinanden bedre at kende. Måske møder de kammerater fra deres gamle børnehave eller hjemme fra gården eller villavejen.
Børnehaveklassedag 01 39-15

Børnehaveklassedag 06 39-15

Børnehaveklassedag 09 39-15
Foto: Kaj Bonne. Se flere fotos på http://gladsaxebladet.fotokajbonne.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top