annonce
Byråd forhandler med åbent sind
Budgettet for de kommende fire år var til 1. behandling

Borgmester Karin Søjberg Holst (A) fremlagde i onsdags sit budgetforslag for 2016-19 for byrådet. Etbudgetforslag, som efter borgmesterens opfattelse sikrer, at kommunens høje serviceniveau bevares og at der plads til at investere i fremtiden.
– I Gladsaxe har vi en tradition for brede budgetforlig. Nu er vi kommet med et forhandlingsudspil til partierne i byrådet, sagde borgmesteren under 1. behandlingen.
Partiernes ordfører gik derefter en efter en på talerstolen. Alle tog imod invitationen til forhandling. Flere talte om at gå ind i forhandlingerne med et åbent sind, blandt andre Kristian Niebuhr (O), der dog mente, at borgmesteren burde udelukke SF og Enhedslisten fra forhandlingerne, fordi partierne efter hans mening ikke går ind for, at en aftale er en aftale. Det fik senere Serdal Benli (F) til at sige, at SF i modsætning til Dansk Folkeparti vil møde op med et oprigtigt åbent sind.
Forud for byrådsmødet trak Frank Dahlgaard, formanden for Liberal Alliance i Gladsaxe, et par gamle travere afstalden, fordi der efter hans mening ikke er sket noget med hensyn til det høje sygefravær i kommunen samt den voldsomme stigning i grundskylden siden 2002. Med hensyn til sygefraværet henviste borgmesteren til miljøudvalgets møde 9. september. Og grundskylden behandles under budgettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top