Drømmer om atletikhal til 55 millioner kroner
Hammerkast-01-36-15.jpg
Anne Line Mørck har selv været i aktion som hammerkaster for at skaffe klubben point. Men træningsanlægget er helt håbløst og har været det længe. Dagen før dette billede blev taget, holdt der endda en lastbil foran buret. Foto: Kaj Bonne.
Udøvere fra Bagsværd må ofte træne i Sverige

Haves: Masser af talent, udøvere og ambitioner.
Ønskes: Atletikhal – til 55 millioner kroner.
Trods negative spådomme om store frafald via skolereformen så myldrer det med børn og unge i Bagsværd Atletik Club. Og mange af dem er rigtig gode, og mange af dem er villige til at yde en stor indsats for at blive endnu bedre. Fremtiden tegner meget lys.
800 meterløberen Andreas Bube har i efterhånden adskillige år været manden, der tegnede klubben, når der skulle tales om sportslig succes, men det bobler markant i underskoven.
Men det kniber med de faciliteter, der skal til, når det danske vejrlig ikke lige er det bedste.
-Den store vilde drøm er jo en atletikhal til 55 millioner kroner. Det er voldsomt mange penge. Det skal være en hal med en 200 meter rundbane her i hovedstadsområdet. Så bliver det ikke bare os, der kan få glæde af hallen. Den kan bruges af andre klubber, og den kan bruges lige fra morgenstunden af skoler, siger Anne Line Mørck, der er ungdomsformand i Bagsværd Atletik Club.
Klubben har 161 ungdomsmedlemmer og ca. 20 på prøve som endnu ikke er indmeldt. Der er pt 5-10 på venteliste til 10-13 års grupperne. Vi håbet at få plads til disse i det nye år. Klubben har ud over ungdomsafdelingen også 3-400 voksne ”i stald”, siger Anne Line Mørck.

Flere trænere
-For at øge antallet af ungdomspladser vil det kræve flere trænere, der kan møde kl. 16 på tirsdage og 16.30 torsdage begge dage frem til 17.30-18. Det vil også kræve mere hal-tid i den boldhal vi har adgang til i forbindelse med stadion. Vi kan ikke træne i kommunens andre haller, da vi kombinerer med opvarmning på løbebanerne og prøver at springe lidt ude, når vejret tillader det i indesæsonen, og vi bruger vores materiel fra stadion og bærer det op i hallen. Hallen har jo ingen atletikfaciliteter, så vi kombinerer og skaber, hvad vi kan.
– Vi har tider mandag 16-20, tirsdag 16-19, onsdag 18-19 og torsdage 17.30 til 19. Det er lidt med så mange børn, unge og talenter.
– Vi ønsker os mere torsdags tid før og efter og længere tid om tirsdagen. Desuden kører vi til Malmø i Sverige med de talentfulde løbere, der har brug for en indendørssæson på den 200m rundbane, som ikke findes på Sjælland, men findes på Fyn og i Skive. Det koster os ca. 10.000 pr vinter. Og så betaler vi for at 10 atleter kan springe og løbe hæk et par måneder i Hvidovre hen over vinteren, og det koster også 3.000-4000.
-Vi har lov at bruge stadion græsbanen fra ca. uge 18 til og med 41 minus sommerferielukning som kan vare 4-7 uger, og så er der jo også skoleferierne at tage hensyn til. Så i de allerværste år er vi nede på at have græs 15 uger på et år.
– Vi glæder os rigtig meget til at kunne tage det renoverede hammerkastanlæg nede bag kunstgræsbanerne i brug. Det skulle have været færdig i 2013.Så kan vi kaste året rundt. Vores trænere siger, at de nuværende forhold svarer til at fortælle en professionel fodboldspiller, at hans træning på ubestemt tid skal bestå af basketballøvelser i stedet for fodbold, fortæller Anne Line Mørck.
Eftersom mange kastere har skiftet klub måtte hun selv i aktion i en holdkamp for i det mindste at skaffe klubben et point. Hun kastede i hvert fald hammeren så langt væk, at hun ikke fik den over tæerne.
I weekenden er Bagsværd involveret i en oprykningskamp til den bedste række, men forventningerne er begrænsede. Netop fordi man mangler kastere. Men der er også her talenter på vej.

Mere på græs
-Vi er i gang med at forhandle med kommunen om lov til begrænset færden på stadiongræsset i de lukkede perioder, da det vil lette trænernes arbejde betragteligt.
Det er vores indtryk, at samarbejdet ligeså stille bedres, og det er vi glade for, men der er mange ønsker endnu, før det bliver rigtig godt.
Bagsværd Atletik Club har været en del af sommerferieaktiviteterne for skolebørn, men i år valgte man at droppe det. Netop fordi man ikke måtte komme ind på græsset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top