annonce
Flygtningenetværket har brug for lokaler
For mange forskellige ting skal foregå samtidig i et enkelt lokale

Netværk for Flygtninge og Indvandrere i Gladsaxe, en forening af frivillige under Dansk Flygtningehjælp vil gerne hjælpe flygtninge og indvandrere med at finde sig til rette i kommunen. Men der er seriøse lokaleproblemer.
Det fortæller Susanne Palsig, der er byrådsmedlem for SF og med i netværksarbejdet.
Netværkets frivillige er klar hver tirsdag og onsdag for at hjælpe nydanskere, unge som voksne, med at overkomme barrierer for deres liv i Danmark, og fremmødet er støt stigende.
Netværkets problem er at få egnede lokaler til indsatsen, i kapløb med kommunens mange foreninger.
-For tiden har vi ét lokale på Telefonfabrikken hver tirsdag. Her skal vi hjælpe børn med skolearbejde, snakke dansk, tolke breve fra det offentlige, hjælpe med ansøgninger om f.eks. SU, opgaver for sosu-assistent-elever, eller en skriftlig opgave i gymnasiet eller på sprogskolen, og tage os af deres børn. I ét rum med dårlig akustik! Hver onsdag har vi ét lokale på Hovedbiblioteket, som skal rumme koncentreret lektiehjælp (én til én) til måske fem grupper, siger Susanne Palsig.
-Netværket er IKKE en forening af de samme borgere, der mødes hver uge om en fælles aktivitet. Det er et åbent tilbud om rådgivning og støtte, og vores brugere har virkelig brug for hjælpen. Desuden ved vi efter flere flytninger, at de kun kommer, hvis stedet ligger centralt og med nem busadgang.
-Vi gør et stort frivilligt arbejde, og vi har brug for flere og mere egnede lokaler – lokale med stilhed og lokale til hyggesnak samt plads til, at medbragte børn kan få leg og læsehjælp.
HVIS Gladsaxe Kommune sætter så stor pris på vores frivillige arbejde – er det så virkelig ikke muligt at finde flere lokaler til os?

Netværk for Flygtninge og Indvandrere i Gladsaxe blev etableret i 2011 og har to tilbud:
Åbent Hus hver tirsdag kl. 17-20 (undtagen i ferier) i Telefonfabrikken, undervisningslokale 2, med hjælp til at læse lektier og forstå officielle breve samt socialt samvær.
Vi arrangerer også udflugter og fejrer etniske højtider, bl.a. jul.

Lektiehjælp hver onsdag kl. 16-18 (undtagen i ferier) på Gladsaxe Hovedbibliotek, mødelokale 2.

Hjemmeside: http://www.netvaerkgladsaxe.dk
Kontakt: Stine Riis, 4018 5030 kristineriis@mail.dk eller
Elin Grøn, 2182 4450 elingroen@gmail.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top