Gladsaxe kåret som årets Friluftskommune
Pris på 250.000 kr. fulgte med

Friluftsrådet har udpeget Gladsaxe Kommune som Danmarks Friluftskommune 2015. Gladsaxe har vundet prisen på baggrund af en flot indsats for at integrere friluftsliv i klimatilpasningsprojekter. Kommunen får glæde af præmien på 250.000 kroner, der skal bruges til nye friluftsprojekter i kommunen.
Danmarks Friluftskommune satte i år fokus på kommunernes arbejde for at integrere friluftsliv i klimatilpasningsindsatsen. Juryen lagde vægt på, at Gladsaxe Kommune i løbet af det seneste år har gennemført mange flotte tværfaglige klimatilpasningsprojekter.
Juryen har følgende begrundelse for, at netop Gladsaxe Kommune vandt:
”Gladsaxe Kommune har gjort en flot indsats inden for årets tema; Friluftsliv i klimatilpasningsindsatsen, og vi er meget imponeret over omfanget og variationen i de gennemførte klimatilpasningstiltag. Vi fornemmer, at friluftsliv er højt prioriteret i arbejdet med klimatilpasning, og tiltagene kommer mange brugergrupper til gode. Et godt eksempel er klima-tilpasningstiltagene ved Gladsaxe Sportscenter. Derudover har vi lagt vægt på, at kommunen også har mange spændende projekter i støbeskeen. Vi vil bl.a. fremhæve planerne om klimatilpasning i Gladsaxe Erhvervskvarter samt visionen for området ved Kagsåen”
Gladsaxes borgmester, Karin Søjberg Holst, er glad for, at Gladsaxe Kommune nu kan kalde sig Danmarks Friluftskommune 2015:

Skulderklap
”Prisen er et stort skulderklap til vores kommunale indsats for at integrere naturen og friluftslivet i vores klimatilpasningsprojekter. Sammen med vores forsyningsselskab Nordvand har vi gennem de sidste par år fået skabt nogle superflotte projekter, hvor vores strategi om, at klimatilpasningsprojekter – udover at håndtere skybrud – også skal skabe større rekreativ værdi og give mere liv til byen, er lykkedes i fuld målestok. Det er resultatet af et konstruktivt og tæt samarbejde med Nordvand og et stort engagement fra mange medarbejdere på tværs af organisationen” siger Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst.

En konkurrence med højt niveau
Gladsaxe Kommune vandt prisen i konkurrence med 9 andre kommuner. Blandt de 9 kommuner, der var med i årets konkurrence, udtog juryen tre til finalen: Slagelse, Århus og Gladsaxe Kommuner.
Alle ansøgninger havde et højt niveau. Juryen var dog ikke i tvivl om, at Gladsaxe Kommune var den absolut bedste kommune, og det var en enig jury, der valgte Gladsaxe som vinder. Præmien vil blive overrakt til Gladsaxe Kommune ved en begivenhed i løbet af september.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top