Høring om hestehold i skoleklubber
Børne- og Undervisningsudvalget har besluttet at nedlægge hestehold i kommunens skoleklubber.

Begrundelsen var, at der bliver indført skærpede regler for hestehold pr 1.1.2016 og at der ikke var nok brugere af hestene. Vi har imidlertid erfaret at beslutningsgrundlaget var baseret på forkerte fakta om antallet af brugere og motionering af hestene og at der ikke blev overvejet at søge dispensation fra de nye regler. Udvalget er blevet gjort opmærksomt på dette, hvilket har bevirket, at sagen nu er genoptaget og sendt ud i høring.
Antallet af brugere på Fortet blev truffet ud et antal på 20 børn -hvilket mere retvisende er 40-50 børn. Derudover er der mange ”passive” brugere i og uden for klubben – børn, som kigger på aktiviteterne og nyder atmosfæren omkring hestene. M.h.t de nye regler for hestehold, er der tilsyneladende rigtig gode chancer for at opnå dispensation. Foldene er ikke helt store nok, men dispensation kan gives. Hestene skal motioneres 2 timer hver dag, hvilket allerede efterkommes og ifølge Dyrenes Beskyttelse er der intet krav til underlaget hestene går på.
Der er rigtig mange børn, som har glæde af Fortets
heste, og som vil være meget kede af, hvis de blev afskaffet. Derfor vil vi, som forældre til børn, som bruger Fortets
heste, appellere til skoleledelser, skolebestyrelser og interesserede privatpersoner, om at tilkendegive ønsket om bevaring af hestene på Fortet over for Børne- og
Undervisningsudvalget i Gladsaxe Kommune til brug ved høringen som slutter d.18.
september

Marianne Møller Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top