I skole på fortet
DSC00352.jpg
De mange børn blev udstyret med en soldaterbog med navn, og så kunne der komme stempler i undervejs rundt på området. Foto: Niels Rasmusssen.
Befæstningsdagen blev et tilløbsstykke

Skole-eleverne skal meget gerne væk fra skolebænkene. Ud i samfundet for at lære og for at bevæge sig. Det er en del af filosofien med skolereformen.
Og det bidrog søndagens befæstningsdagsarrangementer rundt omkring København i allerhøjeste grad til.
Det var søndagsskole på en anden måde.
Gladsaxe Fort var med i arrangementet, og i det gode vejr nærmest væltede det ind med interesserede borgere. Der var mange, mange børn, der blev aktiveret med en soldaterbog, så de kunne komme rundt til de forskellige poster, der var stablet på benene i dagens anledning. Mange forældre havde taget børnene ved hånden, og så blev forældrene jo faktisk også selv en del klogere i dagens løb.
Noget af oplevelsen var at komme helt tæt på hvordan det var at være soldat i 1915, da 1. Verdenskrig stadig rasede ude i Europa.
Man skulle bevæge sig, og man fik lært noget. Der blev lært noget om dagsrationer, brevduer, sanitetstjeneste, mere eller mindre praktiske uniformer. Der blev demonstreret hvordan man kan blæse i et signalhorn – det er godt nok svært – og der var sørget for rundvisninger og musikalsk underholdning.
Det var især de gamle tiders udstyr og virkemidler, der trak den største interesse, men der var også godt besøg hos hjemmeværnet, der kom med et noget mere moderne udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top