Ildsjæle blev hædret
DSC00341.jpg
Katrine Skov har fjernet klædet, der dækkede for mindepladen, der kan fortælle forbipasserende om kampen for at bevare slotsruinen, der så herrens ud, før man gik i gang med restaureringen. Foto: Niels Rasmussen
120 overværede afsløring af mindeplade

Der kunne have ligget et stort kongreshotel. Det ville i hvert fald have haft en forrygende placering. Men nu ligger Aldershvile Slotsruin der stadig. Fordi ildsjæle kæmpede for at ruinen skulle bevares som en del af den kommunale historie.
Kampen for Aldershvile Slotsruin går tilbage til 1961 og udviklede sig gennem årene ikke mindst med kommunalpolitikere som modstandere.
Tegneren Ib Spang Olsen og akademikeren Arne Hermann var frontfigurerne, der i årevis sled og slæbte for at få stemningen over på deres side. Der blev lavet underskriftindsamling, der gav 3.318 signaturer. Og til sidst blev kampen vundet ikke mindst via landspolitisk støtte.
I lørdags blev en mindeplade afsløret ved en lille højtidelighed, hvor der var 120 deltagere. Katrine Skov, (A)formand for kultur, fritid- og idrætsudvalget fik æren af at afsløre mindepladen, og der var ros til de ildsjæle, der fik vendt stemningen.
Gladsaxe Miljøforening kæmpede bravt hele vejen igennem og brugte sine sidste penge til at betale for mindepladen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top