Jazz-konger i byen
Ole ”Fessor” Lindgreen åbner efterårssæsonen i jazzklubben

Det er en af giganterne i dansk jazzmusik, der på fredag spiller i Gladsaxe Jazzklub sammen med en håndfuld af sine musikalske venner fra det danske jazzmiljø.
Ole ”Fessor” Lindgreen er efterhånden blevet 77 år, men still going strong. Han er en af traditionsbærerne af musik fra New Orleans som basunist.
I årtier har han virket som ildsjæl i det traditionelle jazzmiljø. I 1968 dannede han sit Big City Band, som han havde frem til 2003.
’Fessor’, der fik sit øgenavn tilbage i sin bebrillede skoletid, har i sin karriere vovet at se stort på ortodoksien og mikse den ældre jazz med elementer af gospel, funk og rhythm & blues – ganske som det er sket i jazzens fødeby, New Orleans. ’Fessors’ musik er udtryksmæssigt fuld af følelse og autentisk varme. Og han mixer gerne musikere såvel fra den klassiske swingjazz som fra den mere moderne musik.
I mange sammenhænge har ’Fessor’ også optrådt sammen med den legendariske bassist, Hugo Rasmussen. Søndag den 30. august døde denne folkekære og alsidige musiker, der i øvrigt var født og opvokset i Bagsværd. Gladsaxe Jazzklub har i en del år haft et bredt samarbejde med den kendte bassist – senest i forbindelse storprojektet ’Jazzens Saga’ og ’Gladsaxe Jazzfest 2015’. Tidligere har Hugo Rasmussen holdt foredrag i klubben om sit over 50-årige musikerliv bag bassen. Og det har bestemt ikke være kedeligt.
Besætningen koncerten fredag aften:
Ole ’Fessor’ Lindgreen, trombone; Peter Marott, trompet; Chris Tanner, klarinet; Marko Martinovic, klaver; Jakob Dinesen, sax; Jens Sølund, bas og Morten Ærø, trommer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top