Karate-veteran hædret
Karate-01-36-15.jpg
Shihan Jan – Jan Christoffersen – fik overrakt det særlige bælte med de røde og hvide farver som en markering af en flot karatekarriere. Foto: Kaj Bonne.
Jan Christoffersen fik shihanbælte ved Gladsaxe Karate Klubs 20 års jubilæum

I 30 år har Jan Christoffersen – Shihan Jan – dyrket karate, og det blev markeret og belønnet, da Gladsaxe Karate Klub holdt 20 års fødselsdag.
Shihan Jan er i dag 6. dan og formand i DKF’s dommerudvalg og stifter af GKK.
En af dagens overraskelser for Shihan Jan var, at det til receptionen var lykkedes at få fat i Kyoshi Vitus Bilking 8. dan. Kyoshi Vitus og Shihan Jans venskab strækker sig mange år tilbage og Kyoshi Vitus er en af Danmarks absolut største ”Karate-ikoner” og bl.a. ”skolet” i den gamle klassiske Okinawa karatestilart Shuri-ryu.
Den anden af dagens overraskelser blev præsenteret under formandens tale. Her blev ”formandskortet” trukket og Shihan Jan bedt om at gå ind på kontoret, klæde om til gi og afvente nærmere instrukser.
I mellemtiden stillede klubbens sortbælter op i klubbens store dojo, omklædte naturligvis, hvorefter Shihan Jan blev hentet. Kyoshi Vitus fortalte om baggrunden for shihan bæltets betydning (og andre historier om karaten) og forestod den efterfølgende bælte ceremoni. hvor Sempai Lennart, under vejledning af Kyoshi Vitus, gennemførte det sjældne ritual med overrækkelse af Shihan bæltet til Shihan Jan efterfulgt af en blanding af ”karateånder” med alle klubbens sortbælter ved en ceremoniel skål i sake.
Shihan bæltet er rødt og hvidt. Den røde farve symboliserer modet og krigerens vej og den hvide farve symboliserer den rene vej. Shihan bæltet blev tildelt Shihan Jan af GKK’s aktive sortbælter, som en anerkendelse af cheftræner Shihan Jan, og Shihan titlen kan bedst betegnes som en mester titel. Shihan titlen og bæltet tildeles som hovedregel kun til udøvere med minimum 6. dan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top