- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Kvinderne slår til

Som kvinder skal der måske ret meget overvindelse til for at bevæge sig ind i en bokseklub, hvor der står nogle meget store mænd og hamrer løs på store sandsække, hvis de ikke sparrer mod hinanden i ringen.
Det problem har Gladsaxe Bokseklub klaret let og gelinde. Der er oprettet et rent kvindehold, der træner hver søndag fra 12.00 til 13.30.
-Vi har plads til 30 kvinder, og det går fint med at få kvinder ind i klubben. Fortæller Monica Martinsen, der er med til at skabe opmærksomhed om projektet.
-Den yngste deltager indtil nu er 23 år, og vi har deltagere over 50 år. Der bliver gået til sagen, når der trænes. Vores træner Johnny Christensen er virkelig god til at presse deltagerne, så de yder deres maksimale – og så lige en anelse til. Men det skal være en positiv oplevelse at komme, så han ved bestemt også hvordan han skal træffe de individuelle hensyn, siger Monica Martinsen.
-Formålet med træningen er jo ikke, at kvinderne skal slå på hinanden. Der trænes konditionstræning, og så lægges der deciderede bokseøvelser ind med at slå på plethandsker, boksebolde og sandsække.
Nogle af deltagerne var med på de almindelige motionshold – med mænd – og en del af de nye er kommet på opfordring fra deres veninder eller ved at gå ind på facebook.
Fremmødet har været fint indtil nu, men når det er op mod 30 grader udenfor, som det var fornylig, så er det altså mere fristende at blive oppe i den friske luft end at tage turen ned i bokseklubbens lokaler under jorden på Gladsaxe Stadion.