annonce
Legende kom på besøg
Aikido_Rebekka_Pipaluk.jpg
Der skal af og til ikke mere end et lille vrid af håndleddet til for at pacificere en eventuel overfaldsmand. Foto: Privat.
Aikido-udøvere fik inspiration

Forrige weekend var der fint besøg på Gladsaxe Idrætsanlæg, da Yoshigasaki Sensei kom for at undervise Aikido.
Aikido er en japansk kampkunst, der arbejder med forskellige måder at bevæge sig på i forhold til et angreb. Ideen er at nedtrappe den konflikt der er årsag til et angreb gennem brugen af sin krop og forskellige teknikker.
Da nedtrapning af konflikt er essensen i træningen, betyder det, at denne kampkunst umiddelbart er meget blød og arbejde med. Trods blødheden er der mange store kast og fald samt træning med våben. Koordinering er vigtigere end råstyrke, og derfor kan kvinder såvel som mænd; børn såvel som voksne og seniorer være med til at udøve denne kampkunst på lige fod med hinanden. Aikidoseminarer er præget af en masse social aktivitet og samvær, træning og graduering, og er derfor en god platform til at møde mennesker på tværs af forskelligheder. Yoshigasaki Sensei er grundlægger af Ki no Kenkyukai Association Internationale (en aikido stilart) og har over 100 klubber og 40.000 aikidoudøvere under sig især i Europa og Sydamerika. At få ham på besøg er derfor noget ganske særligt og giver muligheden for udøvere at udvikle sig og blive udfordret i deres træning. Mange af udøverne har deres regelmæssige træningsgang i Gladsaxe, men til dette seminar deltog der også udøvere fra Sverige, Tyskland, Belgien og Kroatien. Der er et stærkt internationalt samarbejde mellem de forskellige aikidoforeninger, og derfor er det altid en mulighed at besøge klubber i udlandet, træne med og lære nye ting.
I Gladsaxe kan man træne Aikido i foreningen Toitsu Ki- og Aikido Dojo, Gladsaxe, som har træningssal i kælderen af Idrætshal 1 på Vandtårnsvej 55. Der er altid mulighed for gratis prøvetimer. Se træningstider mm. på www.toitsu.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top