Ny sognepræst i præstegården
Roar Tuxen Lavik tiltræder 1. oktober som kirkebogførende sognepræst ved Gladsaxe Kirke

– Jeg er utrolig glad for den opbakning, som menighedsrådet og kolleger har givet mig – og vi glæder os til at flytte ind i præstegården, når den er indflytningsklar. Jeg ser mange fordele i at bo tæt på kirken. Gennem de sidste år har vi lagt mange kræfter i at implementere vores visionsplan. Gladsaxe Kirke har fået en ny og åben profil – som først og fremmest afspejler sig i de mange aktivitetstilbud.
Det siger Roar Tuxen Lavik, der 1. oktober udnævnes til kirkebogførende sognepræst ved Gladsaxe Kirke. Roar Tuxen Lavik har været ansat som sognepræst ved kirken i tre år, men bliver nu kirkebogførende sognepræst efter at Finn Houmann er gået på pension.
– Vi har opprioriteret børneaktiviteterne, som i dag byder på: babysalmesang, rytmik og to børnekor foruden sandwich-gudstjeneste. Derudover har vi satset meget på voksenundervisning i form af kirkehøjskole og kurser, bl.a. i samarbejde med Folkeuniversitetet. I dette efterår er der f.eks. et kursus om Sørens Kierkegaards opfattelse af jul, påske og pinse, siger Roar Tuxen Lavik.
Den kirkebogførende sognepræst nævner endvidere, at der på kirkens hjemmeside gladsaxekirke.dk er en bred vifte af tilbud for enhver smag. Nye initiativer som Konfirmand Aktion, GUF for de unge, Sankt Hans Aften med bål og båltaler, høstgudstjeneste, fyraftensgudstjenester, voksenkor og filmklub kan nævnes.
– Vi vil gerne bevare traditionen, men også skabe plads til fornyelse. For eksempel har vi en rig gudstjenestetradition – men det er også vigtigt, at vi bygger bro til det moderne menneske i den måde, vi kommunikerer på og gennem de virkemidler, vi benytter. En anden stor opgave for menighedsrådet er at ansætte den tredje præst ved kirken. Der skal afholdes prøveprædikener og ansættelsessamtaler, så en ny præst forhåbentligt kan tiltræde 1. december eller 1. januar, lyder det fra Roar Tuxen Lavik.
Sognepræst
1. oktober tiltræder
Roar Tuxen Lavik
som kirkebogførende
sognepræst
ved Gladsaxe Kirke.
Foto: Privat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top