Øvede sig ni timer om dagen
violin.jpg
Maria og Francesca blev holdt til ilden dagen lang og fik en bedre forståelse af hvor meget, der skal øves for at nå de helt gode resultater. Øvelse gør mester. Foto: Privat.
To violinpiger fra Gladsaxe fik stort udbytte af tur til USA

Da den unge violinist Niklas Walentin modtog Gladsaxe Musikpris i fjor og spillede en helt forrygende koncert fortalte han, at han øver sig op til seks timer om dagen. Det skal der til for at nå et sublimt niveau – og blive der.
Og den virkelighed mødte også de to violinister Francesca Festino og Maria Panduro-Andersen, da de brugte en del af deres sommerferie på at tage til Californien for at deltage i et avanceret violinkursus på Stanford University.
Universitetet er nærmest en stor by i byen, så indtrykkene var overvældende lige fra dag 1, da de to piger mødte op ved Brauns Music Center 9. august.
Det blev til fem meget fyldte dage med musikundervisning fra kl. 9 til kl. 18.
Godt 120 strygerbørn i alderen 9 til 15 år var indskrevet som deltagende kursister, men kun to af dem var danske – Francesca og Maria. Resten af de deltagende børn var alle fra USA.
Programmet for dagene var planlagt med alt fra teori og hørelære, klassisk orkester musik stykker, tekniktimer, Masterclass og alternativ orkester, hvor den danske dobbelte Grammy vinder Mads Tolling stod for undervisningen.
Alt i alt – rigtig meget undervisning som mundede ud i en kæmpe koncert 13. august som også var kursets sidste undervisningsdag og hvor begge piger kunne nyde godt af de mange timers undervisning og hårde arbejde.
Begge piger klarede dagene formidabelt, til trods for de mange timers undervisning, de få pauser, samt at varmen i Californien på daværende tidspunkt var på sit højeste.
Nye venskaber blev etableret og en meget anderledes og intens oplevelse af hvor lange skoledage amerikanske børn har, fik pigerne ind under huden og de har begge kunne tage rigtig meget af deres nyetablerede teknik, knowhow og kompetence med hjem og dermed tilføre lidt ekstra musikalitet til deres undervisning på Gladsaxe Musik og Billeskole, hvor de begge nu er startet på Talentlinjen.
Nu bliver det spændende at følge pigerne fremadrettet i deres musikliv og ikke mindst bliver det spændende at opleve hvad den musikalske rejse vil give dem det næste år.
Maria er igen lige sluppet igennem nåleøjet og skal endnu engang ind og deltage i et orkesterprojekt I Operaen sammen med det Kongelige Kapel. Projektet foregår I efterårsferien.

palmer
Det regner aldrig i Californien – lyder et gammelt pophit – og det indtryk fik de to danske piger vist også.
Foto: Privat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top