- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

P-korps spotter ufremkommelige villaveje

Flere borgere har på det seneste henvendt sig til Gladsaxe Bladet, fordi kommunens villaveje på det nærmeste er ufremkommelige på grund af parkerede biler på begge sider af vejen – og nogle af billerne er heller ikke parkeret lovligt. Særligt efter fyraften kan det være et stort problem på veje, hvor der ikke er carporte eller garager.
I Bagsværd er den buede Helmsvej særlig problematisk, fordi det er vanskeligt for trafikanterne at skabe sig et overblik rundt i buen. På Helmsvej må modkørende trafikanter have tålmodighed til at vente på hinanden, mens de forsøger at holde ind mellem de parkerede biler for at give plads til den modkørende trafikant. Endvidere må mange gående med barnevogn trække ud på vejen, fordi det er umuligt at gå fortovet, fordi en del bilister ikke nøjes med at tage asfalten i brug, men derimod bruger fliserne på fortovet.

Nyt P-korps på vejene
Ole Skrald Rasmussen (A), formand for Trafik- og Teknikudvalget ser frem til, at kommunens nye parkeringskorps starter 1. januar: – Jeg er sikker på, at problemerne bliver færre, når parkeringskorpset kommer rundt på vejene. I øvrigt må bilerne slet ikke holde på fliserne, som de jo også kan risikere at knække, siger Ole Skrald Rasmussen.
Flere borgere oplever også naboer og genboer, der har større bunker liggende – for eksempel grus eller sten – uden for deres parcel til stor gene for vejens øvrige beboere. Her opfordrer Ole Skrald Rasmussen, at de forurettede borgere henvender sig til forvaltningen. Herefter vil kommunen ringe op til rette vedkommende og give et strakspåbud om at fjerne bunken inden en given tidsfrist: – Hvis man får en bunke eller sten lagt ud foran huset for eksempel om fredagen, så forventer vi at man får bugseret materialerne ind på parcellet i løbet af weekenden, siger Ole Skrald Rasmussen.