Søborg Skole dystede i børnekokkekonkurrence
Søborg-Skole.jpg
Det lignede en madkonkurrence lige som i fjernsynet, da eleverne gik i gang med at løse diverse opgaver. Foto: Privat.
6. a. gik til opgaven med entusiasme

Der blev heppet, hakket, rørt og pisket, da Søborg Skole deltog i årets Cooking Kids 2015, der løb af stablen i Københavns Madhus. 300 elever fra Sjælland dystede i fire discipliner, der blandt andet gik ud på at røre en frikadellefars, piske mayonnaise til en kartoffelsalat og bygge sin egen snack.
Alfred og Luca, der sammen dystede i madkundskab sammen med resten af 6.a fra Søborg Skole, var enige om, at sammenholdet havde været det bedste ved at deltage i Cooking Kids:
”Jeg synes, det sjoveste var hele stemningen. Vi har heppet på alle, ”, siger Alfred. ”Ja, og når man stod og lavede mad og de andre heppede, så var det lidt stressende, men også rigtig dejligt”, tilføjer Luca.
Rasmus Gøtsche, ansvarlig for børnekokkekonkurrencen, siger: ”Det er gået rigtig godt. Der har været god energi, glade børn, stort engagement og koncentration. Og så kunne jeg forstå på dommerne, at der også er blevet lavet noget rigtig dejlig mad, og det er jo også vigtigt”.
Formålet med Cooking Kids konkurrencen er at sætte fokus på børn og madhåndværk. Cooking Kids skal være med til at forbedre og udvikle børns kundskaber i køkkenet og give ideer til madlavningen derhjemme. Børnene møder madhåndværket i børnehøjde, både under og efter konkurrencen, hvor de sammen med kokke, fagfolk og kokkeelever oplever, at madlavning, smag og kendskab til råvarer er en del af livet og giver sjove og gode oplevelser.
Fokus i år var på kartoflen som råvare.Der var så mange kartofler, at skoleeleverne kunne få en pose med hjem, så de selv kan lave mad med kartofler derhjemme.
Det blev eleverne i 6.b fra Holbæk Private Realskole, der løb med sejren som årets Cooking Kids. Andenpladsen gik til 6.b fra Nyrupskolen i Kalundborg, mens 5.a fra Nordbyskolen i Nykøbing Falster tog tredjepladsen. Konkurrencen, der er et samarbejde mellem Københavns Madhus, Nordea-fonden og Copenhagen Cooking, løb af stablen for tredje år i træk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top