Vandland skal ind i svømmehallen
Svømmehal-02-36-15.jpg
Kursusinstruktør Leila Rask Alsing underviser i ”action and relexation” - hvor deltagerne får høj puls og derefter slapper helt af, får høj puls og så videre. Foto: Kaj Bonne.
Danskerne vil ikke bare nøjes med at svømme fra den ene bassinkant til den anden

Oplevelser. Begivenheder. Events. Aktiviteter. Involvering. Det søger vi alle. Om det er i forbindelse med ferie, restaurantbesøg eller en tur i svømmehallen.
Når folk tager af sted til svømmehallen, så forestiller de sig ikke, at de udelukkende skal ligge i vandet og svømme langbaner. Nej, der skal noget mere – for ellers gider man slet ikke komme. Folk forventer en oplevelse à la den, de kender fra vandland.
Den udfordring tog Dansk Svømmebadsteknisk Forening op i torsdags i Bagsværd Svømmehal, hvor 70 kursister deltog i Aqua Boot Camp. Den tidsvarende svømmehal i Bagsværd blev netop valgt til det store kursus, fordi svømmehallen netop har de faciliteter, som er så efterspurgte hos de svømmeglade danskere.
Det 10 timer lange kursus var et overflødighedshorn af oplevelser for de 70 deltagere, der fik masser af inspiration, som de kan tage med sig hjem for at sætte skub i egne tilbud i svømmebadene. På kurset deltog en række instruktører fra badene i Gladsaxe Kommune, og det kan forhåbentlig snart mærkes i undervisningen i både Bagsværd og Gladsaxe.
– Vi har skruet kurset sammen på en sådan måde, at det er relevant for svømmehalsfolk og livreddere, fortæller kursets programplanlægger Leila Rask Alsing, leder i Hillerød Svømmehal. Hun instruerede selv i varmtvandsbassinet, som tidligere næsten kun blev brugt af gigtpatienter. Men nu har den de effektive øvelser og skånsomme træning også stor tiltrækning på folk med ømme muskler og gravide kvinder.

Nøjes ikke med at fløjte
– I dag er en livredder ikke bare én, der render rundt med en fløjte. Livredderne skal kunne så meget mere, så folk tager en oplevelse med hjem, når de har været i svømmebadet, siger Erling Madsen, kommunikationsrådgiver for Dansk Svømmebadsteknisk Forening, der er brancheforening for landets knap 600 svømmebade.
Kursusprogrammet indeholdt powertræning, trampoliner, kampsportstræning, aquayoga, cross overført til vand, waterbike, aqua fitness-party, træning på dybt vand samt funktionel workout. Mange af disse aktiviteter vil komme på programmet i svømmehalerne, når svømmesæsonen for alvor starter i næste uge.

Svømmehal 03 36-15
Kursusdeltagerne i Bagsværd Svømmehal gik 100 procent op i opgaverne i varmtvandsbassinet.
Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top