Vejarbejde klemte lokale handlende
Vejarbejde-01-50-14.jpg
Vejarbejdet på Bagsværd Hovedgade kom sidste år til at genere unødigt længe, mener tre butikker, der var særligt hårdt ramt på indtjeningen. Foto: Kaj Bonne.
En manglende reservedel forlængede vejarbejde til stor gene for butikker

Et vejarbejde ud for Bagsværd Hovedgade 135-141 i oktober sidste år fik økonomiske konsekvenser for tre butikker. Projekteringen var sat til en måned, men en manglende reservedel fik arbejdet til at trække ud med godt yderligere en måned.
– Afspærringerne forhindrede bilisterne i at parkere ved butikkerne, og da cyklisterne blev ledt op på det endnu smallere fortov, som afholdt mange fodgængere fra at bevæge sig der. Det gav en nedgang i omsætningen hos de handlende, ligesom stamkunder blev væk og impulskøb forsvandt, siger Morten Kornbech, salgschef hos Dancykel Bagsværd – en af de tre ramte butikker. Dancykel vurderer at have mistet 20.000 kroner på det forsinkede vejarbejde.
Ejeren af Bagsværd Blomster, Bassam Adel Eloisaji, mener at have mistet 10.000 kroner: – Flere af vores ældre kunder blev væk, fordi de ikke kunne finde parkeringspladser, og de var utrygge på det smalle fortov. Det har været en kamp at vinde kunderne tilbage.
Den tredje og sidste uheldige butik, supermarkedet Netto, konstaterede en omsætningsnedgang på ca. 5-10 % i perioden.
Ole Skrald Rasmussen, formand for Trafik- og Teknikudvalget, forstår butikkernes frustrationer: – Men det ændrer ikke ved, at entreprenøren gjorde, hvad han skulle. I de tider vi lever i nu, har ingen længere et større reservedelslager. Entreprenøren manglede en ventil og bestilte den med det samme hos leverandøren – men denne havde ikke reservedelen på lager. Vi kendte til problemet, men fra kommunens side havde vi ingen mulighed for at presse vejarbejdet hurtigere igennem. Entreprenøren afsluttede arbejdet, så snart han kunne komme til det.
Dancykel og Bagsværd Blomster har et erstatningskrav under overvejelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top