– Vi skal være ydmyge
GIF-Håndbold-05-39-15.jpg
God kondition og muskelmasse kan betyde meget, så Tonni Nielsen gør klar til at sende spillerne ud på en løbetur. De tre nye i truppen fra Freja og Øresund ses til venstre. Foto: Kaj Bonne.
Gladsaxe HGs dametræner lægger op til overlevelse i 2. division i håndbold

Sidste sæson ”surfede” Gladsaxe HGs håndbolddamer legende let igennem 3. division og sikrede sig ubesværet oprykning til 2. division. Succestræneren Morten Petterson søgte nye græsgange i Team Amager, så der skulle tænkes nyt ude på bænken.
Gladsaxe HG valgte imidlertid en både ung og spændende løsning. I naboklubben Herlev/Hjorten hentede man den blot 25-årige Tonni Nielsen, der som spiller havde været med til at sikre Hjorten oprykning til 2. division.
Imidlertid har den unge spiller lagt an til et karrieskift på håndboldbanen. Han vil gå trænervejen og Gladsaxe HGs 2. divisionsdamer er et perfekt afsæt for Tonni Nielsen, der som ansat i Novo Nordisks administration kender til kommunen.
– Jeg er meget beæret over, at Gladsaxe HG tør satse på mig, siger Tonni Nielsen, der som spiller indgår på Gladsaxe HGs herrehold i kvalifikationsrækken i det omfang som trænerhvervet tillader det.
– Vi har et særdeles spændende hold. Enkelte ældre spillere er stoppet, men vi har fået udmærket tilgang fra klubberne Freja og Øresund, og derudover er der kommet et kuld fra vores meget talentfulde ungdomshold, hvor flere er blevet seniorer, siger den ny træner.
– Til en start skal vi spille et hold sammen. Der er gode muligheder, for de unge skal tage ved lære af vores rutinerede spillere, mens de rutinerede skal trække på de unges kræfter, når de selv bliver trætte, griner Tonni Nielsen.
Sidste år manglede Gladsaxe HG en substitut til den meget stærke målvogter Mia Kindsbøl, men hun får i år støtte fra Susanne Jensen, der er ny i klubben. Blandt Gladsaxe HGs rutinerede spillere findes stadig Camilla Fangel og Mette Løser.
Tonni Nielsen er tilfreds med optakten til den kommende sæson. I forrige weekend nåede Gladsaxe HG finalen i SK Cup, hvor man tabte med et enkelt mål til Nykøbing Falster, der blev nr. 6 i 2. division.
Målsætningen for træneren er klar: – Det gælder om at overleve. Vi skal være realistiske og ydmyge. Hvis vi overrasker, så kan vi sætte en ny målsætning til jul. Og spillerne har allerede vist, at de er parate til at yde til træning. Heldigvis har vi 15 spillere i truppen, og vi skal blot bruge 12 til kamp, siger træneren, der selv træner med og demonstrerer øvelserne for spillerne.
Gladsaxe HG indleder sæsonen på udebane på søndag kl. 14 mod Hvidovre i Dansborghallen, og lørdag den 3. oktober er der lokalbrag i Gladsaxe Sportshal, når AB kommer på besøg kl. 14. A.
GIF Håndbold 04 39-15
Tonni Nielsen er meget ung i trænersammenhæng på divisionsniveau.
Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top