27 nye elbiler taget i brug
Elbiler-01-41-15.jpg
Hjemmeplejen modtog de 27 nye elbiler ved en lille reception på pladsen foran rådhuset. Foto: Kaj Bonne.
Mandag kørte de ansatte i Gladsaxes hjemmepleje deres 27 nye elbiler fra Gladsaxes Rådhusplads og ”hjem” til deres respektive afdelinger.

Indkøbet af elbilerne er en af de første og største kommunale satsninger på de miljøvenlige elbiler i Danmark, og Gladsaxe er nu en af kun et par kommuner, hvor alle hjemmeplejens biler kører på el. I sin tale til de ansatte i hjemmeplejen, fremhævede Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (A) Gladsaxes grønne profil med troen på og håbet om at elbiler er vejen frem.
– Inden for en overskuelig fremtid vil der sikkert ikke være benzin- eller dieselbiler tilbage. Så vil alle biler være drevet af el, gas eller brint. Vi er derfor i gang med at fremtidssikre vores bilpark, sagde Karin Søjberg Holst, der var den første der fik en tur i en af bilerne.
Borgmesteren havde ladet sig fortælle, at en tur i en elbil var lidt ligesom en tur i radiobilerne, fortsatte hun, så hun advarede de ansatte om at køre forsigtigt ”så I ikke kører ind i hinanden”, og drt råd tog de ansatte til sig..

Besparende og miljøvenlige
Efter indkøbet af de 27 elbiler, kører 39 af Gladsaxes 138 biler nu på el. Som en af meget få kommuner i region Hovedstaden, lever Gladsaxe således op til Regionens mål om at mindst 25 procent af kommunernes vognparker skal køre på el.
Elbilerne kører stort set lydløst og giver en besparelse på 5.000 kroner per bil om året i forhold til de gamle benzindrevne biler, som leasingaftalen var udløbet for. Samtidigt er elbilerne en gevinst for miljøet, da de samlet set udleder 85 ton mindre CO2 årligt.
Gladsaxe Kommune har som målsætning at udlede 40 procent mindre CO2 i 2020, og vil med satsningen på elbilerne også foregå som et godt eksempel, i forhold til at anspore andre til at prøve elbilerne. Der er lige nu cirka 40 privatejede elbiler i Gladsaxe.

Elbiler 04 41-15
Maria glæder sig til at skulle køre rundt i den stille elbil.
Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top