annonce
Affald skal sorteres med omtanke
Affaldssortering-01-4215.jpg
Den nye affaldsordning i Værebro Park blok 1 blev taget i brug i torsdags. Foto: Kaj Bonne.
Beboerne i Værebro Park er taget med på råd i et nyt affaldsprojekt

En ny affaldsløsning i Værebro Park blok 1 blev indviet i torsdags. Den nye løsning skal gøre det lettere for beboerne at finde den rigtige container til affaldet. Anvisninger på fem sprog – dansk, engelsk, arabisk, urdu og serbisk – guider beboerne til at sortere affaldet rigtigt.
Siden 20 13 har alle beboerne i Værebro Park sorteret genanvendeligt affald i de fælles affaldsøer placeret ved de otte boligblokke, men det fungerede ikke efter hensigten. Derfor iværksættes den nye ordning. Blandt andet har det fra beboerside været et stort ønske, at viceværterne er tilgængelige – og det er de så to hverdagsaftner frem til klokken 19, hvor de hjælper med at sortere korrekt.
Miljøstyrelsen, Gladsaxe Kommune og beboerne har samarbejdet om den nye model: – Forhåbentlig kan det give værdifulde viden, som andre kommuner så forhåbentlig kan trække på, siger Anja Hoff Hansen siger affaldsplanægger fra kommunens forsyningsafdeling.

1 kommentar om “Affald skal sorteres med omtanke”

  1. Bo Andersen siger:

    Ja ja, hensigter er der masser af, men så længe der er fri adgang for alle kommunens borgere, kommer det ikke til at fungere. Hver gang der er sorteret forkert koster det os, beboerne i Værebroparken, 1200,- kr. i straf pr. container der er sorteret forkert. Så længe affaldscontainerne ikke bliver låst inde, så der KUN er adgang for beboere i Værebroparken, bliver der aldrig 100 % opbakning til dette håbløse projekt. Ved de lave blokke mangler der altid containere, da de ikke bliver kørt på plads efter tømning, sådan har det været siden vi fik dette “smarte” system. Derud over er det rene stinkbomber om sommeren, ved de lave blokke har man smart nok placeret containere ved siden af legeområde og lige uden for opgang, uden nogen form for beskyttelse. Det betyder at hver gang det blæser triller containerne ud på gangareal, og i visse tilfælde vælter de og sviner ud over hele gården. FEDT!!!!! Dette projekt har været dødsdømt fra start efter min mening, jeg gider ikke sortere mere og smider alt i skakten!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top