Bag hekse-fingre til Halloween
heksefingre.jpg
Hekse-fingrene skaber lykke ved Halloween festen. Sæt dem i en skål med farinsukker eller almindelig sukker, så de kan stå op. Foto: DB
Halloween er over os, og den har for alvor fundet indpas i Danmark

Her er en (u) lækker opskrift, der med garanti skaber glæde for både gyserramte børn og voksne.

25 stk
200 g blødt smør
200 g sukker
1 spsk. vaniliesukker
1 stort æg
400 g hvedemel (lidt ekstra til udrulning)

25 mandler som overhældes med kogt vand og skrælles
Lidt æg og kakao til at pensle fingeren med

Sukker og smør røres sammen. Tilsæt æg og vaniliesukker. Sigt melet i lidt ad gangen og til sidst tilsættes ægget. Pak dejen ind i film og sæt den i køleskabet en halv time
Når dejen har hvilet sig, æltes den let og rulles ud i en lang pølse. Sørg for at den er nogenlunde ensformet. Brug et målebånd og skær pølserne ud i lige store stykker – ca. 8 cm.
Dejen formes som en finger på bagepladen med bagepapir. Der trykkes lidt midt på dejen og nederst på dejen (der hvor ens egne finger har led) dernæst bruges en kniv til at lave rynkerne ved fingerleddet. Til sidst sættes neglen(mandlen) på, og der pensles lidt æg på heksefingrene og pensles med lidt kakao, så fingeren får lidt karakter. Når neglen er bagt kan man også pynte med lidt rød glassur rundt om neglen.
Heksefingrene bages ved 175-200 grader i 12-15 minutter. Lad dem endelig ikke blive for mørke. Dernæst sættes de til afkøling. Husk at de skal være helt kolde og gerne afkølet i køleskabet, hvis du yderligere har tænkt dig at pynte med rødt glassur ved neglen.

mille-luka bager
Det er en opskrift, som er hyggelig at kaste sig over sammen med børnene.
Foto: DB

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top