- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Bagsværd Skole tager skraldet

Pludselig var der en uge i foråret meget rent på alle gader og veje omkring Gladsaxe Skole. For en del af skolens elever var involveret i et rollespil, hvor de bl.a. skulle samle affald. De var også inde hos beboerne i nærområdet for at få fat i flasker og aviser etc.
Spillet lader eleverne lege sig til viden om ressourceforbrug, affaldssortering og genanvendelse. Hvis spillet bliver en succes, er håbet at gennemføre det på alle Gladsaxes skoler i 2016.
20. til 22. oktober gentages seancen omkring Bagsværd Skole, så ingen behøver at undre sig over, at elever fra 5. klasse kommer på besøg.
I det dystopiske år 2059 er affald en dyrebar ressource, som ikke må gå til spilde. Eleverne spiller opsamlere, der kæmper med mutanter og organiserede kriminelle for at samle mest affald sammen.
Spillet er arrangeret af lokalforeningen Eventyrridderne i samarbejde med Grønt Idécenter, og passer perfekt til den nye folkeskolereform. Det går på tværs af alle fag og foregår både uden for klasselokalet og helt uden for skolen.
Bag spillet står Daniel Benjamin Clausen og Hans Peter Hartsteen, som begge er spiludviklere med mere end 20 års erfaring.
– ”Læringsrollespil er et stærkt og inkluderende middel til undervisning, og kan meget vel blive et centralt element i den nye folkeskolereform,” fortæller Daniel Benjamin, som har arbejdet på G2059 i halvandet år.
– ”Et velskrevet læringsspil er nemlig både tværfagligt og fysisk, og det kan forgå arrangeres i samarbejde med lokalt forenings- og erhvervsliv. Et rent undervisningsmæssigt kinderæg.”
Og samarbejdet mangler ikke ambitioner for fremtiden. Hans Peter Hartsteen uddyber:
– ”Hvis pilotprojektet bliver en succes, er håbet at finde midler så vi kan rulle spillet ud på alle Gladsaxes skoler fra 2016.”
Tid og sted: På og omkring Bagsværd Skole, 20-22. oktober 2015
Hjemmeside: www.g2059.dk www.eventyrridderne.dk eller www.facebook.com/Eventyrridderne