De røde griner højt
Det er pinligt, at Venstre og Konservative har indgået forlig med Enhedslisten og de andre røde partier om Gladsaxe kommunes budget for næste år.

I sidste uge skrev byrådsmedlem for Enhedslisten, Flemming Holst, her i bladet, at man ved 2. og sidste behandling af budgettet onsdag 7. oktober vil se hans parti ”Enhedslistens byrødder trykke på ja-knappen med smil om læben”. Ja, selvfølgelig. De røde griner højt af V og K, for 2016-budgettet er en gavebod af unødvendige udgifter. Og – som en SF’er, jeg mødte efter forliget, sagde med et bredt grin – ”V og K har ikke fået noget som helst.”
Smilene hos Venstres og Konservative byrødders vil være anstrengte, når der skal trykkes på ja-knappen onsdag. De har ikke opnået nogen konkrete resultater. I hvert fald ikke borgerlige resultater. Formanden for venstres byrådsgruppe, Ebbe Skovgaard, skrev her i bladet i sidste uge, at resultater opnås ved forhandlingsbordet, og at man nu har sikret en nedsættelse af skatten med 0,1 pct. i 2017. Gid det var så vel. Der står imidlertid udtrykkelig i forliget, at forudsætningen for denne skattenedsættelse er, at kommunens økonomi ikke er forringet. Men forliget indebærer netop en forringelse! Liberal Alliance trykker onsdag aften på nej-knappen med god samvittighed. Vi ønsker nemlig lavere skat og liberale resultater. Vi ønsker at tørre grinene af de rødes læber.

Frank Dahlgaard
Formand for Liberal Alliance
i Gladsaxe
Søvej 29
2880 Bagsværd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top