- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Det ligner en ren dødsfælde

Bilister, der forlader Grøntoften og skal dreje ud på Vangedevej enten til venstre eller højre, må bede en stille bøn og håbe, at der ikke kommer biler på vej mod Frederiksborgvej. For det er nærmest plat umuligt at se, hvad der sker.
Den del af Vangedevej hører til Gentofte Kommune, og der har man tegnet parkeringsbåse op meget tæt på udkørslen fra Grøntoften, så trafikanterne ikke har en jordisk chance for at orientere sig ordentligt.
Der skal ikke meget fantasi til for at forestille, at det kan gå frygteligt galt en skønne dag.
-Da Gladsaxe Bladet fortalte mig om problemet, tog jeg selv derned for at undersøge forholdene, og jeg nåede frem til samme erkendelse. Det er brandfarligt, siger Ole Skrald Rasmussen (A), formand for trafik- og teknikudvalget.
-Det store problem er jo, at det vejstykke ligger i Gentofte Kommune, så vi ikke selv kan gøre noget ved det. Men nu tager vi kontakt til teknisk forvaltning i Gentofte Kommune og beder dem om at se på tingene, siger Ole Skrald Rasmussen

Det siger Færdselsloven:
§ 29. Standsning eller parkering må ikke ske:
1) på fodgængerfelt eller ud for udkørsel fra cykelsti eller inden for en afstand af 5 m foran fodgængerfeltet eller udkørslen,
2) i vejkryds eller inden for en afstand af 10 m fra den tværgående kørebanes eller cykelstis nærmeste kant.