DF lå ikke i hængekøjen
Venstres Ebbe Skovsgaard skriver i Gladsaxe Bladet, at Venstre ved at være med i budgetforliget har gjort sin indflydelse gældende med en nedsættelse af skatteprocenten med 0,1 procentpoint, men han glemmer at fortælle, at en aftale om en sådan nedsættelse først skal gælde fra 2017 og kun på betingelse af, at en lang række af faktorer ikke forringer Gladsaxes økonomi i forhold til den indgåede budgetaftale.

Han glemmer også at fortælle, at Venstre og de Konservative samtidig medvirker til en markant forøgelse af udgifterne bl.a. til oprettelse af et historisk antal nye og overflødige stillinger. Budgetaftalen vil bevirke, at der ved udgangen af 2019 vil være et minus på 245 mio. kr. i kommunekassen.
Hvad har Venstre ellers ”opnået” ved budgetforhandlingerne?
Det samme kan man spørge om til indlægget fra de Konservatives Mogens Busk Sørensen.
Hvor er de Konservatives ”løsning af udfordringerne med et borgerligt fingeraftryk” at finde i budgetaftalen?
Hele budgetaftalen skriger til himlen om et knaldrødt forlig, og jeg kan godt forstå, at Enhedslisten, som Flemming Holst ved 2. behandlingen af budgettet ville ”trykke på ja-knappen med et smil om læben”, skønt han mangler at forklare, hvordan Enhedslisten kan gå med til forringelser af pensionisternes og børnefamiliernes forhold.
Nej, Mogens Busk Sørensen, Dansk Folkeparti har ikke ligget i hængekøjen, men stiller med et ændringsforslag, som vender underskuddet i kassebeholdningen i 2019 til et plus på 106 mio. kr. og hvor der samtidig bliver plads til en lettelse i personskatten på 0,1 procentpoint og en lettelse i grundskyldspromillen på 0,2
Klaus Kjær
Byrådsmedlem for Dansk Folkeparti

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top