En klinik i bevægelse
Fysioterapi-44-15.jpg
Huong Le Nguyen balancerer mellem adskillige discipliner i sin rygklinik i Gladsaxe. Huong kigger på det hele menneske, hvor ryggen er kroppens centrum. Foto: Kaj Bonne.
Rygklinik Gladsaxe holder til på Vandtårnsvej, men rykker også gerne ud til klienterne

Fysioterapeut Huong Le Nguyen arbejder med det hele menneske med ryggen som kroppens centrum: – Når folk henvender sig til mig med skader, skavanker eller smerter i for eksempel skulder, hofte eller knæ, så viser det sig meget ofte, at det kommer fra ryggen. Fundamentet i et hus skal være stabilt, hvis ikke, så vrider døre og vinduer sig, så de bliver svære at åbne. På samme måde giver en ustabil ryg lettere skader andre steder. Derfor gælder det om at stabilisere rygsøjlen, så mobiliteten bliver bedre.
Rygklinik Gladsaxe på Vandtårnsvej 76 har en stribe tilbud: Fysiopilates, motionsboksning, fysioterapibehandling, styrke-, kondi- og balancetest, kranio-sakral-terapi samt behandlingsmassage.
– Hele ideen med min undervisning og behandlinger er, at folk fortsætter træningen og øvelserne derhjemme. Det drejer sig langt hen ad vejen om en livsstilsændring, siger Huong Le Nguyen.

I varmtvandsbassin
Rygklinikken har samarbejde med en række andre partnere. Således tilbyder Huong fysioterapi og træning i varmtvandsbassinet i Bagsværd Svømmehal: – Og jeg tager også ud til virksomheder og privatpersoner. Man kan sagtens få lægehenvisning til min klinik, selv om den offentlige sygesikring ikke yder støtte, men det gør Sygesikringen Danmark og mange andre forsikringsselskaber til gengæld.
Både børn og voksne kommer på Vandtårnsvej. Huong underviser børn fra fem til ni år og voksne i motionsboksning, og fysiopilates tilbydes også til alle aldersgrupper.
Fysiopilates bygger på Joseph Pilates’ teorier, men er udviklet af en dansk fysioterapeut, så øvelserne og træningen er mere skånsom over for leddene.
Huong startede som ansat i Gladsaxe Kommune, fortsatte siden som selvstændig i Mørkhøj Fysioterapi og har nu haft rygklinikken siden april. I 2016 har Huong været autoriseret fysioterapeut i ti år: – Jeg arbejder hele tiden på at udvikle klinikken, og i jubilæumsåret planlægger jeg en række specielle arrangementer.
Du kan læse mere på www.rygklinikgladsaxe.dk og løbende følge med på Rygklinik Gladsaxe facebookside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top