annonce
Fire Gladsaxe-elever til EM i skak
EM-i-skak.jpg
De fire skakspillere fra Gladsaxe ved EM i Kroatien. Forrest fra venstre Nienke van den Brink og Oliver Trier. Bagerst Nicolai Kistrup og Ellen Fredericia Nilssen. Foto: Jakob Trier.
Elever fra Atheneskolen og Stengård Skole spillede i Kroatien

Fire skakspillere – tre fra Atheneskolen og en fra Stengård Skole – fik i den grad modstand på brætterne under Ungdoms-EM i skak i den kroatiske by Porec.
– I alt var 838 spillere fra 41 nationer med. Danmark deltog 15 spillere, hvoraf fire af dem går i skole i Gladsaxe, fortæller forældreren Jakob Trier, der var med på turen.
– Fra Atheneskolen deltog Nienke van den Brink i gruppen U12 Piger, Ellen F. Nilssen var med i U14 Piger, Nicolai Kistrup i U14 Åben, og Oliver Trier fra Stengård skole spillede i U12 Åben.
De østeuropæiske nationer er traditionelt meget stærke, og de dominerede da også de fleste rækker, selv om mange af dem slet ikke havde noget styrketal, som alle de danske deltagere har.
Ingen af Gladsaxe-spillerne blandede sig i topstriden, men særligt bemærkelsesværdigt var, at Nienke van den Brink kun tabte et enkelt parti i ni runder. Nienke opnåede 4,5 point, Nicolai 4,0, Ellen 3,5 og Oliver 2,5. Sidstnævnte formåede med en remis i sidste runde at forbedre sit danske styrketal.
– Ud over de ni partier, der i gennemsnit varede tre-fire timer, var der også arrangeret flere timers skakundervisning. Ingen tvivl om at alle vores deltagere er blevet bedre skakspillere efter oplevelsen i Kroatien, fortæller Jakob Trier.
Senere på året afholdes Ungdoms-VM, hvor Gladsaxe repræsenteres af Nicolai Kistrup og Alexander Trier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top