Hvem er det, der svigter?
”Utilgiveligt svigt” kalder Frank Dahlgaard fra Liberal Alliance det faktum, at Venstre har indgået et budgetforlig og taget medansvar for Gladsaxes økonomi det kommende år.

Det er sådan, vi kender ham. Dahlgaard vil hellere stå på anden side af hegnet og råbe i stedet for at søge indflydelse med det ene mandat, vælgerne har stillet til rådighed for LA. Tja. Det må han jo selv om. Men han burde måske have opdaget – på sine mange partiskift – at politik handler om indflydelse og ansvar.
Ingen er vist i tvivl om, at Venstre kæmper for, at borgerne kan beholde flest mulige af egne penge i lommen. Uanset om det er personskat, grundskyld eller dækningsafgift. I budget 2016 har Venstre forhandlet sig til en nedsættelse af personskatten med 0,1 procent i 2017. Det jubler vi ikke over.
Men derfra og til at kalde det at svigte vælgerne, er der et stykke vej. Oven i tidligere budgetaftaler, hvor Venstre også har fået skatten sat ned, er Gladsaxe på vej mod top 5 over de laveste kommunale personskatter.
Har man det sådan, at ”enten får jeg min vilje eller også bliver jeg fornærmet”. Ja, så er udsigten til indflydelse nok lidt lang. Venstre er tilfreds med, at der er indgået et bredt forlig. Efter vores opfattelse er borgerne bedst tjent med, at der er ro om økonomien, og at et bredt flertal i byrådet tager medansvar.
Ebbe Skovsgaard,
formand for
Venstres byrådsgruppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top