Louise flyver mod OL i 2020
Den 17-årige Gladsaxe-kæmper er netop kommet hjem fra junior-EM i Letland i taekwondo

Louis Nordskov Brandstrup Christensen har dyrket den sydkoreanske kampsport
taekwondo i 11 år, selv om hun blot er 17 år.
Louise bor i Buddinge og går på 1. g på HC Ørsted Gymnasiet i Lyngby – alligevel har hun ambitiøst valgt at dyrke sin sport meget langt fra hjemmet, nemlig i Risskov Taekwondoklub i nærheden af Aarhus. Her træner hun hver onsdag aften og torsdag morgen, mens den resterende del af de i alt 20 timers træning lægges i kælderen i forældrenes villa i Buddinge. Her selvtræner Louise og får gode taekwondovenner på besøg til træning og sparring, eller hun besøger dem.
Louise startede med at dyrke taekwondo, da hendes forældre Marianne og Henrik så en artikel i Gladsaxe Bladet om den lokale taekwondoklub, hvor den 6-årige Louise startede med at kæmpe.
Sportslige ambitioner drev hende efter fem år i Gladsaxe Taekwondoklub videre til først Nørrebro og København, inden hun for godt og vel to år siden valgte den århusianske omegnsklub. Sideløbende er hun her også tilknyttet Elitecenter Vest.
– Min træner Bjarne
Johansen er fantastisk – og samtidig er sparringsmulighederne i Risskov meget bedre end på Sjælland, fortæller Louise.
Taekwondoforbundet har i længere tid været i voldsom turbulens, ligesom de førende sjællandske klubber ikke har været i stand til at finde sammen til fordel for de aktive. Derfor tog Louise, der fem gange i træk er blevet dansk mester i sin årgang, det dristige skridt at rykke mod vest.
– Det kunne ikke have ladet sig gøre uden mine forældres opbakning, og de kører mig til både træning og stævner, fortæller Louise.

OL 2020
Louise er særdeles seriøs og fokuseret omkring sin kampsport. Hendes helt store mål er at repræsentere Danmark ved OL i Tokyo om fem år: – Min drøm har i mange år gået på at komme til OL, og det arbejder jeg målrettet på. Det er først i 2020, men det er ikke for tidligt at gå efter drømmen, siger Louise, der også har en anden drøm: Hun vil også gerne vil til sportens moderland Sydkorea.
Louise har dog rejst over det meste af Europa for at deltage i taekwondostævner. Hun har ligeledes deltaget i US Open tre gange. Og i træningskælderen hænger vel nærmest hundrede medaljer fra forskellige stævner, ligesom de store mesterskabspokaler vidner om en pige, der har vundet mange flere kampe end hun har tabt.
Taekwondo indebærer en risiko for at blive knockoutet: – Det er ikke noget jeg frygter, for jeg er fyldt med adrenalin, når jeg kæmper. Jeg ved ikke, hvordan det vil føles, for jeg er aldrig blevet knockoutet, siger Louise, der selv har nedlagt modstandere, så de er blevet talt ud.
Det kniber i hverdagen med at finde egnede sparringspartnere på Sjælland, men Louise har dog en lille, fast skare af venner, der sportsligt kan udfordre hende. Blandt dem er kæresten Carsten Morild, der også dyrker taekwondo, samt Lisa Kiær Geisling, der igen har vundet VM i parataekwondo.

Bliver senior
Louise er netop hjemkommet fra europamesterskabet for juniorer i Letland.
Det var hendes sidste turnering som junior. Derfor gjorde Louise alt for at vinde en medalje.
Efter nytår overgår Louise til seniorernes rækker. Det er allerede planlagt, at hun skal til US Open i februar. En rejse, som hun og forældrene selv må spare sammen til, for sponsorerne hænger ikke på træerne inden for taekwondo. Udover at forbundet er behjælpelig med økonomisk støtte til kampdragten, så bliver man som udøver nødt til at sælge sig selv.
Det er Louise parat til, og hun er meget seriøs: – Jeg er ikke nogen festabe, for det hjælper ikke, hvis man vil være god til taekwondo. Jeg kan dog godt lide almindelig hygge med gode venner – mange af dem kender jeg da også fra taekwondo, siger Louise.
2020 er langt ude i fremtiden, men Louise er på vej.

Taekwondo 02 41-15
Louise Nordskov Brandstrup Christensen viser lidt af sin tekniske kunnen som taekwondokæmper.
Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top