annonce
Luka Zebastian på 7 år er den bedste
Dansk mester i road racing

Luka Zebastian Koefoed på 7 år fra Buddinge kan det der med at køre på motorcykel. Faktisk er han så god, at han er blevet dansk mester. Så de andre elever i 1 C. på Vadgård Skole kan prale af at gå i klasse med en dansk mester.
Luka Zebastian kører Super motard/Road Racing (motorcykler på asfaltbane).

Han startede da han var 5 år
Interessen kommer fra hans onkel, der har kørt i ca. 12 år, fortæller hans mor, Jeanette Koefoed. Luka Zebastian har været med til løb/træning sammen med sin onkel, morfar og mormor et par gange om året siden han var 8 mdr.
Det er også morfar og mormor, der kører rundt til løb med ham, og det er morfar, der er træner for ham. Han prøvede en pocket bike, da han var 3 år og begyndte så rigtig, da han var 4 – 5 år og går meget op i det.
I 2014, startede han på en Yamaha PW50 og træner hver tirsdag på Ishøj gokartcenter som Road Racing Klub Viking har lejet 2 timer om ugen.
I 2014 begyndte han at køre løb, da Zenergy Racing begyndte at holde track days for mini RR med en gruppe for Mikro -som er alderen 4-9 år.
-Luka startede ud på en PW50. Da sæsonen sluttede i oktober 2014, var vi enige om at der ikke var fart nok i denne maskine og vinteren blev brugt på at finde den helt rigtig maskine til Luka, fortæller Jeanette Koefoed.
Den rigtige maskine blev fundet og Luka kunne starte sin sæson i 2015 på en KTM 50cc. Luka gik til licensprøve så han kunne deltage i DM for SuperMoto Mikro. En KTM kan nå helt op på 100 km i timen. Fra ny koster sådan en maskine ca. 25.000 kr., men Lukas har kostet 12.000 kr.

Sommerfugle-Jeg har da sommerfugle i maven, når han er af sted. Både når jeg selv ser på, og når jeg sidder derhjemme, sigerJeanette Koefoed.
Han har hele sæsonen kørt med i DM serien og med hos Zenergy Racing som har kørt en Zenergy Challenge cup. I disse løb er der også deltagere fra Tyskland.
Det er blevet til en del præmier i løbet af året, Luka har ligget blandt top 4 hele året, det blev også til en flot 4.plads samlet for hele sæsonen i Zenergy Challenge cup og nr. 1 stort set hele sæsonen i DM-serien.
Den 6. september skulle de 2 sidste heat i DM-serien køres i Randers. Vi var spændte, da Luka var så langt foran nr. 2, at han bare skulle gennemføre de 2 heat, men alt kan jo ske og det var heller ikke uden kamp at det blev til en samlet 2 plads i dagens resultat.
Luka kunne derefter fejres som dansk mester 2015.

luka1
Luka Zebastian er superskrap til at drøne rundt på sin KTM-maskine.
Foto: Privat.

1 kommentar om “Luka Zebastian på 7 år er den bedste”

  1. Magnus siger:

    Jeg sidder faktisk og læser denne artikel med ham som artiklen handler om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top