- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Mandfolketacklinger i Klub Grønnemose

I efterårsferien arrangerede Beboerrådgivningen fodboldturnering i boldburet ved Klub Grønnemose i Høje Gladsaxe for alle under 15 år. Da vi Bladet kom på besøg i onsdags var boldburet imidlertid helt tomt. Kun efterårsløvet lå spredt i buret.
– Sikke nogle tøsedrenge… Kan de ikke spille, fordi det blot er lidt efterårskoldt, tænkte Gladsaxe Bladets udsendte medarbejder.
Vi begav os indenfor i Klub Grønnemose for at høre, hvad der var blevet af fodboldspillerne. Her sad nogle pædagoger og børn og spillede skak: – Jamen, de spiller inde i hallen.
Det var sandt, for vi kom ind i hallen, hvor drengene på strømpesokker eller bare fødder knoklede og tacklede igennem, sådan som rigtige mandfolk gør. De høje vægge blev brugt som bander, og så gik det ellers løs hen over træbrædderne. Tre mand og en udskiftningsspiller på hvert hold. Præmierne bestod af biografbilletter, en fodbold og drikkedunke. Og i pauserne fik spillerne müslibarer og frugt.
Mohammed Sobhie og Ehsan Tayyebi fra Beboerrådgivningen og Kaspar Jensen fra Klub Grønnemose sørgede for det praktiske.
Fodboldturneringen var blot en af flere aktiviteter i efterårsferien, hvor Beboerrådgivningen bestræbte sig på at bringe tilbud ud til alle aldersgrupper i Høje Gladsaxe: – Således arrangerer vi også en heldagestur for alle mellem 15 og 18 år, ligesom vi har en fisketur for alle, hvor vi lejer en kutter og sejler fra Svanemøllen til øen Hven i Øresund. På den måde har vi også et tilbud for bebyggelsens ældre, fortæller Mohammed Sobhie.
Ideen med at afholde fodboldturneringen i Klub Grønnemose går også på, at de yngre teenagere får øjnene op for fællesskabet, og de mange andre tilbud, som klubben har på programmet.
Fodbold 01 43-15
Tre mand på hvert hold – og en en enkelt udskiftningsspiller. Alle fulgte spændt med i de spændende kampe.
Foto: Kaj Bonne.