annonce
Mørkhøj-knægt vandt NM
Mørkhøj-knægt-vinder-NM.jpg
Aske Nygaard Bramming kommer først over stregen som nordisk mester i KF Junior kart på Roskilde Gokartbane. Foto: Privat.
Aske Nygaard Bramming blev nordisk mester i gokart

Når Aske Nygaard Bramming kører DM-revanche på Københavns Gokartbane på Amager i weekenden 3.-4. oktober, så stiller han op som nordisk mester. I forrige weekend vandt han det nordiske mesterskab i KF Junior kart på Roskilde Gokartbane.
Finalen blev kørt over 19 omgange og næsten 24 kilometer. I finalen startede den 13-årige Aske i 2. position og tog hurtigt førstepladsen. Midtvejs blev han overhalet af Christian Rasmussen og Lasse Karlshøj, men han mistede på intet tidspunkt modet, men kæmpede i stedet en sej kamp for at avancere fra tredjepladsen. På tredjesidste omgang kom han forbi Lasse Karlshøj, og på næstsidste omgang overhalede han Christian Rasmussen og bragte sig i front og tog det nordiske mesterskab. På sidste omgang nåede Lasse også at overhale Christian. Der var i alt 26 kørere til start fra Danmark, Norge og Sverige.
I løbsweekenden i Roskilde blev der også kørt to afdelinger af Dansk Superkart og to afdelinger af FIA-NEZ (North European Zone) Cup. I alt var Aske på podiet hele fem gange i weekenden: Nordisk Mester i KF Junior, nr. 2 i FIA-NEZ Cup, 1. plads og 3. plads i to afdelinger af Dansk Superkart samt samlet vinder af weekendens Dansk Superkart. DASU Danmarksmesterskabet blev også afgjort forrige søndag efter seks løbsserier. Her måtte Aske nøjes med en 4. plads ud af 31 kørere.
Om sin første sæson som KF Junior udtaler Aske: – Jeg har haft en fantastisk sæson. Jeg har været på podiet 17 gange i år. Min mekaniker Angelo Hansen, mit team NIRO Motorsport og ONE Engine, der leverer motorer, har været verdensklasse. Og uden støtten fra mine sponsorer havde det slet ikke været muligt.

2 kommentarer om “Mørkhøj-knægt vandt NM”

 1. Zarah Holmsted siger:

  Kære Jan Løfberg,

  Det er ukorrekt at Aske Nygaard Bramming vandt Nordisk Mesterskab i Karting.

  NEZ er en Zone organisation under Den internationale bilsportsorganisation FIA – http://www.fia.com NEZ består af 9 lande:Nordiske, Baltiske og Rusland.

  http://www.fia-nez.eu/

  NEZ Karting Championship er et mesterskab i NEZ-Zone, som består af eet løb. I 2015 blev det til i Danmark i forbindelse med DSK i Roskilde, hvor Aske Nygaard Bramming vandt finalen DSK 12. afd. i Roskilde og dermed også NEZ Championship 2015.

  NEZ Karting CUP består som regel af 3 løb. i år 2015 var der 1 i Sverige og 2 i Danmark begge i forbindelse med DSK i Vojens og Roskilde.

  http://www.fia-nez.eu/content/fi/1/10092/Calendars.html

  NEZ Karting Championship 2015
  KFJ – KF – KZ2
  18-20/09 2015 Roskilde, Denmark
  NEZ Karting Cup
  KFJ – KF – KZ2
  08-10/05 2015 Helsingborg, Sweden
  14-16/08 2015 Vojens, Denmark
  18-20/09 2015 Roskilde, Denmark

  VH
  Zarah

 2. Claus Nygaard siger:

  Kære læser,

  Askes sejr var, som Zarah skriver, ikke kun et Nordisk Mesterskab, men faktisk et mesterskab for et langt større geografisk område, der dækker kørere i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Estland, Letland, Litauen og Rusland.

  For at gøre det helt korrekt, så vandt han FIA-NEZ Kating Championship 2015 gældende for Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Estland, Letland, Litauen og Rusland. Det er en region langt større end Nordisk Mesterskab.

  Til mesterskabsløbet i Roskilde blev Aske på podiet udråbt som det mere mundrette “Nordisk Mester”.

  Og som Aske selv siger: “Kald mig bare Nordisk Mester. Det er nemmere at sige end ‘FIA-North European Zone Champion’. Også selvom sejren på papiret er større end et NM.”

  VH
  Claus
  (Askes far)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top