Ny tandlæge på klinikken
Ny-tandlæge.jpg
Henriette Dalsten er ny tandlæge hos Dalsten Tandlægecenter på Søborg Hovedgade. Foto: Jan Løfberg.
Henriette Dalsten har sat sig i tandlægestolen hos Dalsten Tandlægecenter

Hun har arbejdet som klinikassistent og tandplejer i Dalsten Tandlægecenter, så Henriette Dalsten er på ingen måde et nyt ansigt i lokalerne på Søborg Hovedgade 35B. Til gengæld er rollen som tandlæge ny på faderen Frank Dalstens klinik.
Henriette blev færdiguddannet som tandlæge i 2014 og arbejdede i et år i et barselsvikariat i Odense: – Som datter af klinikejeren, lå det nærmest i kortene, at jeg på et tidspunkt ville komme til at arbejde her. Meget heldigt blev en stilling som tandlæge ledig samtidig med, at mit vikariat i Odense sluttede, fortæller den 25-årige tandlæge, der i studieårene arbejdede i de andre jobfunktioner på klinikken.
Helt fra femårsalderen ville Henriette være tandlæge, og selv om hun en kort overgang under studierne overvejede at skifte til lægestudiet, så valgte hun at forfølge sin barnedrøm.

I VM-finale
Sportsinteresserede kan måske huske Henriette fra taekwondo. Hun deltog på det danske tekniklandshold i ni år, var både dansk og nordisk mester og nåede blandt de otte finalister ved verdensmesterskabet i Cairo i 2009. – For to år siden fik jeg en alvorlig knæskade. Operationen og genoptræningen gik godt. Jeg kunne springe, hoppe og løbe. Men det kneb med at sparke, og det skal man altså kunne i taekwondo.
Henriette Dalsten kvittede kampsporten, men hun kan stadig trække på nogle af dyderne fra taekwondo: – Perfektionisme, præcision, selvkritik, tålmodighed og evnen til at præstere under pres, lyder hendes vurdering.
På det seneste har hun genoptaget sit tennisspil, ligesom hun har kastet sig over bueskydning og golf. At hun har flere tangenter at spille på, vidner hendes klassiske klaverspil også om.
De få overskudstimer anvender Henriette Dalsten som frivillig forskningsmedhjælper på Kæbekirurgisk Klinik på Rigshospitalet, hvor hun hjælper forskerne med dataindsamling: – Det er spændende at være en del af et forskermiljø, hvor jeg samtidig opsamler en større viden, som jeg kan bruge rent fagligt.
Henriette Dalsten ser frem til at arbejde som tandlæge i Søborg: – Jeg bestræber mig på altid at udføre den bedste behandling af højeste kvalitet, så patienterne er glade og trygge ved at gå hos os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top