Sammen kan vi skabe højere kvalitet
peter-marrott.jpg
Trompetisten Peter Marott har flere gange optrådt i jazzklubben og spillet helt forrygende. Foto: Kim Malmquist.
Fem af Gladsaxes kultur- og oplysningsinstitutioner og én energisk forening har i fællesskab skabt den banebrydende jazzfortælling Jazzens Saga

Jazzens Saga er en 10 aftener lang introduktion til de sidste hundrede års jazzhistorie, der netop nu løber af stabelen i Bibliografen. Ole Kjær, formand for Gladsaxe Jazzklub og initiativtager til projektet, fortæller, at idéen var at formidle musikken, ikke ’bare’ spille den. Leder af Bibliografen, Maiken Ellegaard Madsen var med på idéen og ønskede, at biografens muligheder skulle udnyttes optimalt. Derfor er arrangementerne blevet til helaftensforestillinger med livemusik spillet af kompetente musikere, levende billeder på biografens store lærred, og en fortæller, der binder aftenen sammen med stor viden og anekdoter om jazzens pionerer.

Bag kulissen
Udadtil er det let at få øje på Gladsaxe Jazzklubs store frivillige engagement og Bibliografen, hvor arrangementerne foregår. Men bag kulissen spiller fire andre kulturinstitutioner en vigtig rolle – både i kraft af deres økonomiske støtte, men bestemt også i kraft af deres engagement og særlige kompetencer. Uden dem ville et stort arrangement som Jazzens Saga ikke være muligt. Fordi projektet havde et oplysende perspektiv, var det oplagt at involvere Gladsaxe Oplysnings Forbund i projektet. Det viste sig at være en stor fordel, da forbundet har stor erfaring i at håndtere mange tilmeldinger. Gladsaxe Musik- og Billedskole har bidraget til at give projektet kontakt til ungdommen og dermed et fremtidsperspektiv. GMB tilbyder en bigbandworkshop for blæser- og rytmegruppeinstrumenter i samarbejde med musikere fra Jazzens Saga. ”Samarbejdet skaber ikke bare morgendagens jazzstjerner, men også fremtidens lyttere,” fortæller souschef Peter Rønn fra Gladsaxe Musik- og Billedskole, som ikke er i tvivl om, at et stort professionelt projekt som dette giver et boost for hele blæsermiljøet i Gladsaxe og de omkringliggende kommuner i musikskolesamarbejdet Kvintoratet. Det er et politisk ønske, at institutionerne arbejder på tværs og udnytter hinandens ressourcer, fortæller Maiken Ellegaard Madsen, leder af Bibliografen. ”Kommunen sætter rammerne, men det er også vigtigt at få fortalt, at et så ambitiøst projekt som dette kun kan lade sig gøre, fordi vi som kulturinstitutioner vil fællesskabet – også selvom det har omkostninger,” understreger hun.
”Vi er gået all in, fordi det er vores opgave som bibliotek og kulturhus at give brugerne gode kulturoplevelser, og med dette projekt har vi kunnet præsentere dem for noget helt særligt.”
Jazzens Saga er arrangeret i et samarbejde mellem Telefonfabrikken – Gladsaxe Kulturhus, Gladsaxe Oplysningsforbund, Gladsaxe Musik- og Billedskole, Gladsaxe Bibliotekerne, Bibliografen og Gladsaxe Jazzklub.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top