annonce
Slut med heste på Bagsværd Fort
Ponyridning-02-34-15.jpg
Snart er det historie med ridning på Bagsværd Fort. Foto: Kaj Bonne.
Kommunen vurderer at der er for lidt plads til de krævede folde

Snart er det slut med heste på Bagsværd Fort. Børne- og undervisningsudvalget har besluttet, at nedlægge hesteholdet. Vurderingen er, at det vil tage alt for meget plads på arealet, så det vil gå ud over andre ting.
-Hvis der efter 1. januar 2016 skal være heste i vores klubber, så betyder de nye regler, at der skal være mindst én fold, som er minimum 800 kvm. Det krav opfylder foldene på Bagsværd Fort desværre ikke. På nuværende tidspunkt fylder foldene på Bagsværd Fort ca. 60% af udearealerne. Derudover er der et areal med kaninbure, så den samlede plads til dyrehold er større. Hvis man skulle lave en fold der opfylder reglerne, så vil det betyde, at der bliver endnu mindre plads til andre aktiviteter. Allerede i dag er mulighederne for andre udendørs aktiviteter noget begrænset, forklarer Trine Græse (A) fra udvalget.

Heste i Klub Skovbrynet
-Jeg kan godt forstå, at de elever, der har været glade for at passe og ride hestene på Bagsværd Fort er kede af, at vi er nødt til at flytte dem. Men vi kan ikke blot ignorere at der er kommet nye regler, og vi er nødt til også at tage hensyn til de mange børn der har andre interesser.
I børne- og undervisningsudvalget tog vi på vores møde i tirsdags den tunge beslutning at nedlægge hesteholdet på Bagsværd Fort. Vi har samtidig taget beslutning om, at der skal være heste i Klub Skovbrynet. Ved Klub Skovbrynet er der allerede folde der overholder de nye krav. Alle klubber i kommunen skal have mulighed for at komme ud til hestene i klub Skovbrynet. Der er også heste på Grønnegården, og vi har ikke taget stilling til om det skal fortsætte. Vi har sat et arbejde i gang som skal komme med forslag til eventuelle ændringer af vores klubstruktur. Vi ved derfor ikke på nuværende tidspunkt hvilke aktiviteter, der i fremtiden vil være på Grønnegården. Når vi ved det, så vil vi tage stilling til, hvorvidt der fortsat skal være heste derude.
Forvaltningen vil hurtigt gå i gang med at se hvordan udearealerne på Bagsværd Fort kan blive spændende for mange børn, og klubben vil tage hånd om de børn, der helt naturligt er kede af det nu. De vil fortsat have mulighed for at ride engang imellem, men det er selvfølgelig ikke det samme som at have hestene hver dag i sin egen klub.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top