annonce
Svampene myldrer frem
Svampe-01-41-15.jpg
Rødmende fluesvamp (tv.) er en prægtig fluesvamp, som kun bør indsamles af kendere. Til højre et par rødsprukne rørhatte – en letgenkendelig spisesvamp. Begge svampe blev fundet i Bagsværd. Foto: Kaj Bonne.
Svampesæsonen er startet, og det er nemt at finde godbidder

Svampejagt er den fredeligste jagtform herhjemme. Det gælder bare om at tage en fletkurv med i skoven, og så kan man begynde at samle. Lige nu så myldrer svampene op af jorden. Indsamlingen af svampe skal foregå med omtanke, så du undgår at få giftsvampe med i kurven. Gå derfor på jagt med en svampekender – eller hold dig til de såkaldte rørhatte.
Rørhattene adskiller sig tydeligt fra lamelsvampene, hvoriblandt nogle af de giftigste – og i visse tilfælde dødelige – arter findes. En tur på biblioteket og lån af en svampebog er en god start. Begynd med at samle en eller to arter, så kan du langsomt bygge på år efter år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top