annonce
ABs anlæg skal bruges hele dagen
AB-02-44-15.jpg
Børn og seniorer kan glæde sig over et smukt anlæg, der gerne må udnyttes endnu mere. Foto: Kaj Bonne.
Store visioner for fremtiden på det smukke anlæg

Akademisk Boldklub er en klub med store visioner målrettet mod 2020. Senest har klubben gennemført en medlemsundersøgelse for de knap 1.700 udøvere i de fire forskellige afdelinger, nemlig fodbold, håndbold, tennis og cricket. De 1700 udøvere udgør en god del af Gladsaxe Kommunes samlede befolkningstal på 67.347.
– Bestyrelsens ambition er, at der i fremtiden skal skabes langt mere liv på ABs anlæg, der er et af landets absolut bedste og med en fantastisk smuk beliggenhed i Bagsværd, lige op til Hareskoven, siger Ulrik Rasch, 47 år og formand siden marts 2015. Det er ikke nok, at anlægget benyttes om eftermiddagen og aftenen, lad os gerne få mere liv også på andre tidspunkter af dagen i alle ugens syv dage. I fremtiden kunne det eksempelvis være fantastisk også at kunne tilbyde fitness, en idræt i vækst i hele landet, som både ældre og yngre kunne få glæde af. Det ville bestemt også være positivt, hvis der var flere lokale borgere som benyttede sig af restauranten på ABs anlæg, hvor der udover kaffe, drikke og mad, også findes mulighed for arrangement af større og mindre private selskaber.
Senest har kommunen anlagt en ny og meget flot kunststof fodboldbane, der i vinterens løb er med til øget aktiviteten på anlægget, da den er i brug fra midt eftermiddag og til sidst på aftenen for de mange fodboldhold på tværs af aldre, samlet set har fodbold afd. ca. 900 medlemmer.

Nyt musikanlæg
Desuden er der nu mulighed for at spille strandhåndbold (bag hallen), ny kunstcricket – pitch har givet bonus rent sportsligt, en mindre kunststof fodboldbane bliver også flittigt brugt både sommer og vinter. Indendørs i hallen er der også rigtig fin sportslig aktivitet alle dage og senest har håndboldafdelingen i sidste sæson fået installeret nyt musikanlæg.
De fire afdelinger har gennem året høstet fornemme sportslige resultater. I flæng kan nævnes, at fodboldafdelingens ungdomshold alle har været repræsenteret i mindst semifinaler i de respektive pokalturneringer under SBU, både U-17 og U-19 klarer sig begge udmærket i landets næstbedste række. Håndboldafdelingens kvindehold er oprykker i 2.division, hvor sæsonen er startet rigtig flot, hvilket også er tilfældet for AB’s øvrige håndbold seniorhold hos både herrer og damer. Det ny oprykkede crickethold sikrede en meget fornem fjerdeplads i landets bedste række, ligesom drengeholdet vandt bronze ved DM, hvor også lilleputholdet fik en fin placering. I tennisafdelinger er der masser af grøde med flere dygtige unge talenter, og det er håbet, at nogle af dem i fremtiden vil spille med om Sjællandsmesterskaberne, senest har mange af tennisafdelingens medlemmer netop været på tur i Tyrkiet.

Fælles fodslag
– Fælles fodslag mellem klubbens respektive afdelinger er meget vigtig for en fremtidssikring, AB er 4 sportslige afdelinger, men en klub med en masse passion og en unik klubånd, med plads til både elite og bredde hold på tværs af de 4 afdelinger. Klubben er til for medlemmerne, og der er masser af potentiale på vores flotte anlæg, pointerer Ulrik Rasch. Vi skal i bestyrelsen sende nogle klare signaler om ABs primære værdier, der er: Ambitioner, personlig udvikling, respekt, fællesskab og ikke mindst glæden ved klublivet. Disse fælles signaler fra ledelsen håber vi kan være med til, at det også i fremtiden bliver interessant for sponsorer, som ønsker at involvere sig i klubbens fremtid, der alt i alt tegner meget lys, mener klubbens formand. Det til trods for, at det professionelle 1. senior fodboldhold ”AB Gladsaxe” pt. ligger i 2.division, men med positiv formodning om oprykning til Mere liv.division i foråret/sommer 2016.

Mere liv
I bestyrelsen ser vi gerne at fremtiden bringer endnu mere liv på anlægget og har nogle spændende tanker, der på sigt med den rette udvikling kan bringe yderligere idrætsudøvere ikke kun til AB, men hele kommunen til gavn. Heldigvis har vi en rigtig konstruktiv dialog med kommunen, eftersom vi som forening ikke selv har midler og ressourcer til at kunne løfte større aktiviteter, nævner Ulrik Rasch
– Vi ved at gennemgå medlemsundersøgelsen ret nøje, og det er vigtigt at lytte og finde ud af, hvad medlemmerne i de respektive afdelinger tænker og ønsker. Det skal bl.a. være med til, at vi i endnu større grad har fokus på medlemmerne og tilfredsheden med at dyrke, fodbold, håndbold, tennis og cricket på anlægget på Skovdiget i den traditionsrige og dejlige idrætsforening fra 1889, slutter en optimistisk formand.

Ulrik Rasch med spots i baggrund og med front
Ulrik Rasch vil meget gerne lytte til medlemmernes ønsker, så AB kan blive endnu mere attraktiv.
Foto: Privat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top