annonce
Dilemmaspil om flygtninge på gymnasium
Gymnasium-09-46-15.jpg
Dilemmaspillet blandt 2.S-.eleverne på Gladsaxe Gymnasium gav både spændende og interessante diskussioner om fordelingen af flygtningene blandt EU- Foto: Kaj Bonne.
Gladsaxe Gymnasium havde et heldagesarrangement om EU

I en uge har Europa-Parlamentet været på ”Road Trip” rundt på gymnasier og handelsgymnasier, heriblandt Gladsaxe Gymnasium i fredags. Sammen med Europabevægelsen og Landbrug- & Fødevarer overtog Europa-Parlamentet undervisningen på gymnasiet. Man ville vise eleverne, at EU har betydning for deres hverdag og fremtid.
Som en del af undervisningen indlagdes et dilemmaspil, hvor eleverne spillede Europa Kommission og ministre for forskellige lande. Diskussionen gik på fordelingen af de flygtninge, der kommer til Europa i øjeblikket. Vi fulgte 2.S, der havde Julie Bossow fra Europabevægelsen som gæstelærer. Meget passende var der netop i dette klasselokale et citat af K.E. Løgstrup på væggen: ”Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd”.
Lis Ørnstrup var gymnasiets tovholder under arrangementet, hvor der også blev kåret nogle vindere for de bedste læserbreve om EU. Andrea, Freja, Signe og Yasmin skrev blandt andet om den kommende afstemning om retsforbeholdet den 3. december: – For os, der lige er blevet myndige, eller dem der snart bliver det, og har muligheden for at gå ind i stemmeboksene, er det, at sætte sit kryds en skræmmende beslutning. Må vi virkelig bestemme? Ja, selvfølgelig! Men på den anden side har vi ingen idé om, hvad vi egentlig skal stemme på. Vi er unge og dumme. Det eneste, vi tænker på, er; sex, druk og fester.
Arh, så slemt er det nok ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top