Dumt rambuktyveri gav millionskader
IMG_1798.jpg
Påkørslen gik i meget alvorlig grad ud over selve bygningen, som man frygtede ville styrte sammen. Foto: Kaj Bonne.
Guldsmed Kirkegaard må lukke i små 14 dage

Udbyttet blev smykker for ca. 30.000 kr. Og smykkerne blev hurtigt fundet igen. Men bygningen, hvor guldsmed Kirkegaard ligger på Bagsværd Hovedgade 176, blev smadret, så det kan løbe op i en håndfuld millioner kroner at få den sat i stand igen. Der er skader helt op til 2. sal.
Omkring midnat natten til tirsdag kørte to mænd på henholdsvis 30 og 31 år ind i forretningen for at lave et såkaldt rambuktyveri. For at være på den sikre side havde de stjålet en kæmpestor lastbil med kran. Den var nok mere egnet til at vælte Berlinmuren. I hvert fald blev bygningen påført så store skader, at man frygtede, at den ville falde sammen.
En CFer holdt vagt hele natten, fordi butikken naturligvis stod pivåben
-Vi blev adviseret derhjemme via alarmen, og vi fik travlt med at komme til Bagsværd for at se på tingene, siger Glenn og Mie Swärd, der på den timelange køretur diskuterede, om de skulle give fortabt, lukke forretningen og koncentrere sig om den anden butik i Kalundborg.
-Vi giver ikke fortabt. Vi har simpelt hen fået Bagsværd i blodet. Her trives vi, vi har en bunke dejlige kunder og vi elsker at være en del af handelslivet, siger ægteparret, der tirsdag skulle have taget imod en ny elev. Hun må lige vente med at dukke op.
-Vi har fået at vide, at vi forhåbentlig kan åbne om en god uges tid, så vi alt i alt er lukket i 14 dage. Kunderne skal ikke blive væk. Reparationer kan hentes et andet sted, som vil fremgå af opslag på butikkens ruder, siger Mie Swärd, der faktisk skifter batteri på et ur, mens Gladsaxe Bladet var på besøg i onsdags.
Beboere i ejendommen blev evakueret og placeret i en dertil hørende evakueringsbus. De kunne vende tilbage til lejlighederne klokken 5 om morgenen.
De to gerningsmænd blev hurtigt fundet og anholdt i nærheden af butikken. De havde nærmest strøet spor, så det mest af alt så ud som om de var interesseret i at blive fanget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top