Elektrikerlærling fra Søborg dygtigst på hele Sjælland
elektriker.jpg
Alexander Strarup leverede en flot indsats ved regionsmesterskabet og skal til DM-finale i begyndelsen af februar i Fredericia. Foto: Privat.
Ved Regionsmesterskaberne for elektrikerelever løb Alexander Strarup fra TEC med førstepladsen.

Sammen med 2.pladsvinderen fra EUC Sjælland er han nu på vej til DM i Skills.
Alexander er i lære hos SIF Gruppen.
I to dage dystede fem elektrikerelever fra sjællandske erhvervsskoler på deres evner inden for faget. Ud over en teoretisk opgave, har de også skulle lave et elektrisk system, med både sensor, lys og styring. ”Den største udfordring har faktisk været, at opgaven var så bundet. Der var mange elementer som den skulle indeholde i et bestemt system. I hverdagen er der mere plads til løsningstænkning og det kan jeg godt lide,” siger Alexander Strarup, som altså alligevel løb med førstepladsen.

Store forventninger
For Andreas Fink Simonsen fra EUC Sjælland blev det til en 2.plads, hvilket også kvalificerer ham til DM i Skills. ”Jeg synes altid, arbejdet lige kan gøres lidt bedre. Jeg er måske lidt perfektionistisk,” smiler han og fortsætter, ”men det sværeste ved konkurrencen var klart, at der var publikum, som hele tiden gik og kiggede på det man lavede.”
Alexander er tidligere konkurrenceroer og vant til at dyste under pres. For ham var forventningerne dog ikke kun fra ham selv ”- for sidste år blev en af de andre lærlinge i firmaet nummer 2 ved DM i Skills, så de har gået og stukket noget til mig.” Men heldigvis får han nu chancen for at vise hvad han kan, når der til februar afholdes DM i Skills.

DM i Skills
Konkurrencen er Danmarksmesterskab for elever i erhvervsuddannelser.
Hvert år mødes de dygtigste elever fra de forskellige regioner og dyster i hver deres fag. Det kommende DM i Skills afholdes 4.-6.februar 2016 i Messe C i Fredericia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top