Engagerede elever laver egen planet
Bagsværd-Kostskole-04-47-15.jpg
”Den Farverige Planet” hed elevernes eget bud på en planet, hvor vi alle har det godt. Den flotte planet med veje og bjerge ses midt i billedet, og man kan komme til den med raketter. Foto: Kaj Bonne.
Kreative ideer kom vrimlende under emneugen på kostskolen i Bagsværd

Skoleeleverne på Bagsværd Kostskole og Gymnasium havde nok at se til i sidste uge, da der blev afviklet emneuge. De mindste (fra begynder- til 2. klasse) havde innovation på programmet, hvor de tænke på, hvordan man skaber sin egen planet og overlever der, så det bliver det bedste sted i verden. De mellemste (3.-6. klasse) havde en uge om Halfdan Rasmussen og afsluttede med en musical, hvor de optrådte for eleverne i indskolingen. Og endelig havde 7.-8. klasse ”global citizenship”.
Innovation skal anvendes i undervisningen, siger den nye folkeskolelov. Og det kan nok være, at de yngste forstod budskabet: – De skulle have ja-hatten på – ingen ideer skulle der siges nej til. Et par af eleverne spurgte om de måtte få is eller en Ferrari, griner lærer Lykke Mejdal Jensen.
De små elever skabte deres egen planet. De havde fået udleveret plastiksække med en masse genbrugsmaterialer, som de så satte sammen på en særdeles opfindsom måde. De lavede raketter, og de lavede et får, så man kunne lave uldklæder, når det blev koldt.
– De er gået op i at lave deres egen planet med liv og sjæl, siger lærer Christina Gerging.
– I udskolingen fik lærer Ingrid Mønsted ideen til at lave hyggekasser. En skotøjsæske, hvor eleverne har samlet noget, som de mener kan give mening for et flygtningebarn, fortæller lærer Morten Uhrbrand Sørensen.
Eleverne havde besøg af en repræsentant fra Røde Kors, der fortalte om, hvordan vi hver og især kan hjælpe flygtningene. Eleverne pakkede og samlede selv hyggekasserne og fire af dem tog sammen med en lærer til Helsingør, hvor de overdrog kasserne, så flygtningebørnene kunne få dem.
Der blev også lavet en avis om emneugen. På Gladsaxe Bladets hjemmeside har vi lagt et par af elevernes artikler op.

Bagsværd Kostskole 01 47-15
Fire drenge fra indskolingen viser nogle af de flotte raketter, som de har lavet af genbrugsmaterialer. Foto: Kaj Bonne.

Bagsværd Kostskole 05 47-15
Mikkel Fick fra 7.C er ved at pakke en traktor ind. Gaven blev sammen med mange hyggekasser afleveret på Røde Kors Centret i Helsingør.
Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top