GSC-talenter skal sprudle i vandet
Svømning-48-15.jpg
GSC Svøms elitetræner Thomas Lund har en stribe medaljeaspiranter til at træde vande, inden de forhåbentlig træder op på medaljeskamlen under DM i kortbane i slutningen af denne uge på hjemmebane i Gladsaxe Svømmehal. Fra venstre mod højre er det Thea Hovmand Larsen, Freja Gram, Marie-Louise Stentved, Victoria Bierre, Frederik Rindshøj, Lasse Pittioni, Kristina Thomsen og Anton Olsen. Foto: Kaj Bonne.
GSC Svøm afholder danske kortbanemesterskaber fra torsdag til søndag

Talentfulde svømmere har i årevis trænet fra morgenstunden. Her kan de uforstyrret piske rundt uden hensyntagen til andre, der måske har et mere usikkert bevægelsesmønster i vandet. Men det bliver ikke bare ved det. De træner også om eftermiddagen, når de er færdige med deres studier eller arbejde. Det er knaldhårdt at høre til den danske svømmeelite.
Mandag eftermiddag lå en stribe af Gladsaxes allerbedste svømmere i vandet, mens elitetrænerne Thomas Lund og Gudmundur Hafthorsson – islænding med øgenavnet ”Gummi” – instruerede langs bassinkanten i Gladsaxe Svømmehal. Elitesvømmerne var ved at finpudse de sidste detaljer inden de kommende danske kortbanemesterskaber. Disse mesterskaber afvikles i netop Gladsaxe Svømmehal fra torsdag til søndag aften i denne uge.
– Det er blot to år siden, vi arrangerede DM i kortbane, så det er noget af en cadeau at få tildelt mesterskaberne igen så hurtigt efter. Der er en hel masse prestige forbundet med et sådan arrangement gnidningsfrit. Det skyldes både, at klubben stiller med mange frivillige, og så er halpersonalet heldigvis helt enestående. Ved de sidste mesterskaber var de ekstremt gode til at holde temperaturen nede i hallen, og det er noget af en præstation. Men personalet har virkelig tjek på maskineriet i kælderen, siger en imponeret Thomas Lund, der ser frem til nogle spændende mesterskabsdage, der helst skulle ende med op til flere GSC-svømmere på medaljeskamlerne.
GSC hører til blandt Danmarks ni bedste svømmeklubber, så derfor er der en række svømmere med fine medaljemuligheder. Individuelt knyttes de største forhåbninger til Pernille Blume, der ikke er med i denne eftermiddagstræning, fordi hun træner på det nationale træningscenter. Hun er blandt medaljefavoritterne i både 50 og 100 meter fri. Pernille er også med på GSCs hold i holdkapperne på de samme distancer.
– Det vil være stort, hvis vi vinder en af holdkapperne for kvinder, for vi har ikke vundet et dansk mesterskab i holdkap i nyere tid, siger Thomas Lund.

Gode juniorer
Kortbanemesterskaberne gælder både DM for juniorer og seniorer. De konkurrerer i vandet på samme tid, men aldersgrænserne afgør deres placeringer inden for hver af kategorierne.
– Hos juniorerne er Anton Olsen forsvarende dansk mester i 100 meter butterfly, mens Freja Gram vandt guld i 400 meter fri. Marie-Louise Stentved vandt sidst sølv i 200 meter fri.
Det bliver også interessant at følge Victoria Bierre i 50 og 100 meter ryg.
Hos de mandlige seniorer håber vi på Lasse Pittioni i 50 og 100 meter brystsvømning, og hos kvinderne bliver det interessant at følge Kristina Thomsen i 50 og 100 meter ryg, siger Thomas Lund, der også nævner Jonas Vibsig og Laura Rosenkvist som nogle af de lokale svømmere, der kan gøre sig blandt de bedste herhjemme.
Gladsaxe Svømmehal kommer til at være propfyldt med svømmere og tilskuere i de fire konkurrencedage fra på torsdag. Forhåbentlig få det lokale publikum noget at juble over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top