Her styrer kvinderne
GladsaxeHG-01-45-15.jpg
Rasmus, Bo, Trine, Anne, Janni og Judith skal nu styre klubben, der har været gennem en turbulent periode. Foto: Kaj Bonne
Voldsom udskiftning i Gladsaxe HGs ledelse, hvor fire ud af seks medlemmer er kvinder

Det er for banalt at påstå, at kvinderne har taget magten i Gladsaxe HG. Men det er nu alligevel et særsyn, at se kvinder indtage fire ud af seks bestyrelsespladser i en håndboldklub. For frivilligt bestyrelsesarbejde handler ikke om magt, men om ansvar.
På generalforsamlingen i april fortsatte kun kasserer Anne Udstad Petersen, mens de øvrige poster blev besat med helt nye folk. Fælles for dem alle er, at de som forældre til håndboldspillende børn har involveret sig i klubbens virke. Og Gladsaxe HG er blot det seneste eksempel på, at forældre indtager bestyrelseslokalet i stort antal.
Den nye bestyrelse kalder sig bestyrelse. Tidligere kaldte bestyrelsen sig ”styret”, men det signalerer nogle helt andre værdier end dem, som den ny bestyrelse agter at udtrykke.

Trækker på konsulent
Den ny bestyrelse fik så at sige alle arbejdspapirer fra den tidligere bestyrelse i en dropbox pr. mail. Derfor har de nye så valgt at ryste posen og starte på en frisk. Derfor har man henvendt sig til Håndbold Region Øst for at få hjælp af konsulenten Torben Freij. Dansk Håndbold Forbund kører i øjeblikket en kampagne under navnet ”Knæk Kurven”, hvor man gennem et målrettet regionalt arbejde i klubberne forsøger at vende den nedadgående tendens i medlemstallet. I samme forbindelse kan konsulenten Torben Freij også fortælle om en række andre gode råd og tricks.
Det er et samarbejde, som Gladsaxe HG venter sig meget af, fordi de her kan få gode input til at arbejde på tværs og få struktureret arbejde. Også samspillet med ikke mindst naboklubben AB og andre københavnske klubber ligger den ny bestyrelse stærkt på sinde.

Uddelegering
Formanden Trine Holm Salmony og hendes mand Bo Søren Ebsen kommer fra Hellerup. Deres søn spillede i HIK, men de valgte at skifte til Gladsaxe HG, fordi klubben har en bedre kultur og miljø. Trine og Bos vej til bestyrelseslokalet kom fra deres engagement i miniholdet. Trine træner stadig mikrospillerne (U4 og U5), der spiller med bløde bolde.
Trine Holm Salmony har selv spillet håndbold i Otterup, mens ægtemanden har slået sine folder på havet, hvor han været træner inden for sejlsportens kølbåde. Som formand anser Trine Holm Salmony det som meget væsentligt uddelegere arbejdet og holde kontakt til organisationer og myndigheder.
Bo Søren Ebsen har sponsorater som sit ansvarsområde. Således har man fået en tøjsponsor til herreholdet, der har valgt at forlade den hvide trøje og i stedet spille i bolsjetrøjer. 2. divisionsdamerne har fået en trøje fra CC Sportswear med hovedsponsoren Gladsaxe Bolig på maven.

Klubånd
Rasmus Kofod er også ny i bestyrelsen. Han tager sig af klubkulturen. Oprindelig kommer han fra fodboldverdenen, men datteren spiller håndbold på U12-holdet: – Jeg kommer selv fra en holdsport, og der mange gode elementer i holdsportsgrene. Man får mange gode venner. Næsten alle pigerne i min datters 5. klasse på Søborg Skole spiller håndbold.
Bo Søren Ebsen og Rasmus Kofod understreger, at sammenholdet er fantastisk. Til et stævne i Kerteminde kunne ingen være i tvivl om, når holdene fra HG var på banen, for alle de øvrige spillere uden for banen støttede deres kammerater med opmuntrende tilråb.
– Gladsaxe HG skal være en klub, hvor det er hyggeligt at komme. Det skal være sjovt at gå til håndbold her. Og så skal alle føle sig velkomne, siger Rasmus Kofod.

Værtsforpligtelser
Janni Jensen tager sig af klubbens ture, ligesom hun er ansvarlig for værtsforpligtelserne, når Gladsaxe HG har andre klubber på besøg. Janni har selv spillet fodbold og været engageret i FC Bella, og datteren stod mål i fodbold, men spiller nu håndbold i A-rækken for U12-holdet.
De øvrige bestyrelsesposter er også besat af forældre med håndboldspillende børn. Kasseren Anne Udstad Petersen har en datter, der spiller i klubben, og Judith Juul Hansen (har banerne som ansvarsområde) har en søn på miniholdet.
Men foreløbig knokler den ny bestyrelse for at skabe et trygt klubmiljø, hvor alle føler et ejerskab. Men bestyrelsen ved, at den langt hen ad vejen bliver nødt til at opfinde den dybe tallerken igen, fordi den så at sige trak i arbejdstøjet fra det rene ingenting.
Noget af det som bestyrelsen meget gerne vil arbejde på er et større arrangement med stor eksponering. I juni stod Gladsaxe HG for afviklingen af U19-landskampen mellem Danmark og Sverige: – DHF var begejstrede, og stemningen i Gladsaxe Sportshal var fantastisk. Et sådan arrangement trækker på mange af klubbens medlemmer, og det styrker den klubånd, som vi så gerne vil udvikle, lyder det fra bestyrelsesmedlemmerne.

GladsaxeHG 02 45-15
Torben Freij Jensen (t.h.) med en mangeårig karriere som FDF-leder i Gladsaxe var tilbage i sin gamle kommune som konsulent for Dansk Håndbold Forbund, der gerne vil støtte bestyrelser, så opgaverne delegeres ud og hvad man ellers kan komme med af gode råd. Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top