Kommunen giver køb på principperne
”Børnefamilievenlig” og ”sikker skolevej” er nogle af de ting Gladsaxe Kommune pynter sig med. I forbindelse med ændringer i skoledistrikterne er man nu ved at give køb på begge dele.

Børne- og undervisningsudvalget har således indstillet, at man flytter fire veje i den sydlige del af Søborg fra Søborg Skole til Grønnemose Skole (GS). Søborg Skole ligger ca. 500 m væk og kan nås på gåben uden at krydse trafikerede veje. GS ligger over 2 km væk og vores børn skal cykle langs den trafikerede og – i mørke/vinterhalvåret – ringe oplyste Gladsaxevej, der ikke er lysreguleret i den sydlige ende. De trafikale udfordringer og afstanden til skolen betyder, at vi skal hente og bringe børn til skolen, indtil de er teenagere. De vil skulle blive på skolen, indtil vi kan hente dem efter kl. 16, og de vil være afskåret fra at tage kammerater med hjem.
For vores familie vil en flytning til GS betyde, at vi skal aflevere vores datter på 3 år i børnehaven senest kl. 7.15, hvis vi skal nå at få vores ældste i skole inden kl. 8. Med en helt normal arbejdsdag og ekstra transporttid til og fra skole betyder det, at vi skal være heldige, hvis vi kan nå at hente hende inden institutionen lukker kl. 17 – efter knap 10 timer i institution.
Børne- og kulturforvaltningen, som man må antage repræsenterer fag- og sagkundskaben i kommunen, har indstillet at man IKKE skal flytte de fire veje. GS har indstillet, at man IKKE skal flytte de fire veje.
Vi håber nu, at Byrådet lytter til embedsmændene i deres egen forvaltning, lytter til GS og lytter til alle de bekymrede forældre – og lader fornuften råde.

Sarah Carlsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top